Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

USB 3.0 u AMD v čipsetu „Hudson“, chybět má PCI

AMD Hudson-M Roadmap

Šuškají si opilí vrabci na střeše, že Intel bude mít USB 3.0 řadič v čipsetu pro procesory „Sandy Bridge“ (což zatím vůbec není jisté a podle některých celkem slušně obeznámených lidí s plány Intelu to nezní ani dvakrát pravděpodobně). Nicméně to asi nakoplo AMD, kde bychom se měli s USB 3.0 setkat u čipsetů „Hudson“. Redakce CDRInfo (která si své zdroje téměř zásadně nechává pro sebe) prý zahlédla v plánech AMD zaslaných OEM/ODM partnerům potvrzení této zvěsti. S USB 3.0 bychom se tedy měli setkat v noteboocích u čipsetů, které budou „podvozkem“ (či spíše asi „doplňkem“) procesorů typu APU, tedy budou obsahovat integrovanou grafiku.

Server SemiAccurate pak přináší ukázku z oné roadmapy, která upřesňuje, že USB 3.0 v podobě čtyř portů nalezneme až v čipsetu „Hudson-M3“, doplňovat je má deset USB 2.0 portů a dva USB 1.1 (na „nižších“ variantách čipsetu „Hudson“ bude čtrnáct USB 2.0 portů a USB 3.0 žádný, tam, kde bude USB 3.0, budou pochopitelně i tyto čtyři porty zvládat USB 2.0)). Zajímavé také je, že v čipsetu pro procesory „Ontario“ nebude VGA DAC, komponenta užívaná pro analogový (RGB/VGA) výstup, z čehož se dá usuzovat, že netbooky na tomto čipsetu postavené budou počítat jen s HDMI (případně DVI, ale to spíše formou redukce). V celé řadě čipsetů „Hudson“ také chybí PCI (podobně jako má PCI chybět u čipsetů Intel 6. řady).

Tagy: 
Zdroje: 

WIFT "WIFT" WIFT

Bývalý dlouholetý redaktor internetového magazínu CDR-Server / Deep in IT, který se věnoval psaní článků o IT a souvisejících věcech téměř od založení CD-R serveru. Od roku 2014 už psaní článků fakticky pověsil na hřebík.

více článků, blogů a informací o autorovi

Diskuse ke článku USB 3.0 u AMD v čipsetu „Hudson“, chybět má PCI

Pátek, 15 Říjen 2010 - 15:29 | Mumak | Spatne hej, ale implementacia je rozdielna - 1.1...
Pátek, 15 Říjen 2010 - 15:28 | Mumak | ..teda presnejsie povedane: Panther Point chipset...
Pátek, 15 Říjen 2010 - 15:28 | JVc | Nejak nechapu pritomnost toho USB 1.1 neni...
Pátek, 15 Říjen 2010 - 15:25 | Mumak | Ved som to uz davno hovoril :-P A Intel nebude...

Zobrazit diskusi