Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k V Nizozemsku přišli na to, jak těžit kryptoměny vlastním tělem

Ten obrazek to zabil! achjo, kam ten svet speje

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

No tak na tohle už je úlet slabý slovo :D

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

@ ... spotřebovalo se 127 210 mW elektrické energie.

Ne, prosím, nedělejte tady z toho Blesk. Použijte [mWh] nebo alespoň [J].

+1
+7
-1
Je komentář přínosný?

Ešte to mohli previesť na jednotku mikro.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

PRESNE!

Watt NIE JE jednotka energie! Tou je napr. J (joul), alebo Wh (watthodina). Watt je jednotka vykonu/spotreby. Tych 127 W to spotrebovavalo ako dlho? Minutu, hodinu, den, tyzden ... ???? Lebo podla toho sa vypocita mnozstvo spotrebovanej energie !!!

Je predsa jasne ze:
- ked svieti 100 wattova edisonka 1 hodinu, tak spotrebuje energiu 100 Wh
- ked svieti 10 hodin, tak spotrebuje energiu 1000 Wh = 1 kWh (a takato davka energie kostuje 15 centov)
- ked svieti 1 den, tak spotrebuje energiu 2,4 kWh
- ked svieti 1 tyzden, tak spotrebuje energiu 16,8 kWh
....

a cudujme sa svete, napr. taka hypoteticka 50 wattova edisonka ked svieti 20 hodin, tak spotrebuje energiu 1 kWh co je presne tolko ako 100 wattova za 10 hodin ...

Ale je uplne zrejme ze to malo byt 127 Wh, pretoze ludske telo isteze nerozsvieti 127 wattovu edisonku (taky vykon spiace ludske telo neposkytuje). Rozprestrenyvh 127 Wh do 212 h nam dava kontinualny vykon 0,6 wattu co je velmi realne. Proste taziaci oblek so spotrebou 0,6 wattu ( mozno 1 volt a 0,6 ampera alebo 2 volty a 0,3 ampera .... alebo 6 voltov a 0,1 ampera ...)

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Ludske telo vyda omnoho viac energie, ako 0.6W...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

To je na urovni jako pridat do kolecka mysi dynamo, takze kdyz scrollujete strankou nahoru a dolu, tak vyrabite proud...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Mně to pořád neštimuje. Pokud něco odebírá teplo, aby to z něj udělalo energii, pak to musí být pocitově chladné, protože tam, kde se odebírá teplo, vzniká chlad. Na tom principu funguje třeba blbá lednička.
Já bych si teda asi do obleku, který by mě chladil, jen tak nevlezl. Ono to tělo tu tzv. „přebytečnou“ energii, která reálně přebytečná není, totiž musí vyrobit. Typicky to člověk dělá z jídla, takže vlastně mění jídlo na bitcoiny (a člověk toho bude muset dneska sežrat neskutečný množství, aby vygeneroval energii na jeden bitcoin ;-).

Takže jako hezký, ale zpátky na stromy, kamarádi :)

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

To nemusi byt pravda. Pocit chladu vznika pri kontakte so studensim telesom. Oblek sice teplo z ludskeho tela odobera, ale ak nebol predtym chladnejsi a ustalila sa teplotna rovnovaha, pocit chladu podla mna navodzovat nemusi.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

To je nezmysel. Ten obek rozhodne nebude kovovy, alebo z materialu, ktory ma velku telepnu vodivost a teda pocitovo "chladi". Ked sa prikryjes dekou, tak tiez nemas pocit, ze ta chladi a navzdory tomu, z deky sala nevyuzite teplo, ktore nou prechadza. Na rovnakom principe moze fungovat i oblek, akurat to "prepustene" teplo neunika do miestnosti, ale premiena sa na el. prud. ;)

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Deka funguje primárně jako izolant, tedy zabraňuje, aby vám teplo unikalo. Pokud tohle zařízení nepůsobí pocitem chladu, pak je to velmi neefektivní.

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Člověk vyrobí určité množství tepla. Deka umožňuje vyzářit přebytečné teplo a udržovat konstatní teplotu. Toto musí fungovat stejně, jinak by člověk prochladl.

Proč by mělo být zařízení při nižší teplotě účinnější? Čekal bych to naopak(větší tepelný spád).

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Řekl bych to asi takhle: čím efektivněji přeměníme teplo na elektrickou energii, tím je zařízení účinnější.
Jestliže budeme efektivně odebírat teplo, vzniká zákonitě chlad.

Jako já nepopírám, že to zařízení dokáže pár miliwattíků vygenerovat, aniž by měl člověk pocit, že mu někdo odebírá teplo rychleji, než je zdrávo, ale takto to na mě působí jako obrovsky neefektivní přístroj. A to i v porovnání s takovou energetickou mimózou, jako je generování elektrické energie šlapáním na rotopedu, což i tak vygeneruje nesrovnatelně více elektrické energie a také jen pomocí našeho těla. Blbý je, že v takovém případě už ten odběr naší energie poznáme, a to docela citelně ;-).

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Viděl bych to tak, že deka sice funguje jako izolant, ale v podstatě jen způsobí nakumulování určitého množství tepla. Nezmění množství tepla, které organismus vyzáří a které nakonec - po nakumulování určitého množství - skrz deku bude odcházet.

Určitou paralelou by mohla být řeka, v ní proudící voda a na řece následně vystavěná přehrada. Ta sice část vody zadrží, ale nakonec stejně bude z přehrady odtékat stejné množství, které do ní přitéká, takže se tam i tak vyplatí postavit elektrárnu.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Presne tak.. Skvely priklad. ;)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

@ Nezmění množství tepla, které organismus vyzáří...

Jistěže změní. Tělo má termoregulaci, když je v teple, tak nemusí tolik tepla generovat a odpočine si, zpomalí se trávení i tep. To se děje při spánku.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Neporovnával jsem stav mezi spánkem bez deky a spánkem s dekou. Ani jsem neporovnával stav mezi spánkem a bdělostí. Porovnával jsem stav, kdy teplo, které projde dekou, budeme využívat oproti tomu, když toto teplo využívat nebudeme.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

To sice ano, ale oblečení, které by člověka cíleně chladilo za účelem výroby elektřiny by asi nebylo moc pohodlné a hlavně si myslím, že termoregulace má velmi omezené možnosti co se týká přitápění. Spíše se zaměřuje na chlazení.

Možná by se to ujalo jako hubnoucí oblečení, nic nedělat a spalovat. V tomhle oboru jde většinou logika stranou:-)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Chlad který pociťujeme znamená nízkou teplotu. Ochlazením zdroje tepla z něj více energie nedostaneme.
Nebo pouze krátkodobě, protože se uplatní tepelná kapacita.

Pokud je člověk konstatní zdroj tepla, pak by analogie mohl být zdroj konstatntního proudu. Pokud jej zatížím nižším odporem, dostanu méně energie, protože klesne napětí(teplotní rozdíl).

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

A taky ze tu nikto nerozprava o efektivite. Telo vyraba desiatky wattov do tepla, takze ak ma ten uplne zbytocny produkt efektivitu 0.6W, ako to tu niekto vyssie spocital, tak opravdu moze byt i z polystyrenu a postaci mu vyuzit napriklad 1/100 vyprodukovaneho tepla. ;)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

treba to delaj kvuli nemosnicim, kde u nekterych pacientu s prilis vysokou teplotou je treba teplotu snizovat pomoci lazne ci zabalu, tam je tepla dost a prebytecneho :D

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

"přišli na to, jak těžit kryptoměny vlastním tělem"

Já už myslel, že to bude nějaký bordelcoin či co. A ono prd... :)

+1
+5
-1
Je komentář přínosný?

Takovéhle nápady je třeba patentovat před prozrazením v diskusi. Takhle po tom už určitě někdo skočil :-)

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

To je tak, když nějaký rádobyumělec přijde s kravinou a redaktoři se toho hned chytnou.
Když by nějaká taková zázračná přeměna odpadního tepla na elektřinu existovala, proč zrovna na lidském těle? Vždyť tu máme zdroje tepla o mnoho řádu výkonnější než jsme my. Nějak to nechápu.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Zatím to vypadá, že jsme v diskuzi dva :).

Nevím, jen tipuju, ale i z toho okolního záření, co je všude kolem nás a generují ho různé bezdrátové technologie, se dá imho vyvařit víc energie než z odpadního tepla člověka. Přístroje na to už afaik taky jsou.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Někde jsem četl, že člověk v klidu generuje teplo jako 60W žárovka, tedy odhaduji cca 50W což není zas tak málo. Taky skupinka lidí dokáže vytopit místnost.

Nějakej odkaz na přístroj jak vyvařit energii z bezdrátů kolem? Docela mě to zajímá i když tipuji, že to budou v lepším případě mW.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Většinou se udává, že tepelný výkon člověka je asi 100W v klidu. Pokud jsem dobře pochopil, o co šlo tady v tom "experimentu", tak z 37 lidí dostali 127W, tj. něco přes 3W na osobu.

Jinak taky mě zajímá, jak přeměnili teplo na elektřinu... podle mě nijak a celé to bylo jen jako, jen nápad a pokus o jakési umění a zviditelnění se. Protože kdyby taková technologie existovala, tak už je to dávno např. v elektrárnách místo zastaralých neefektivních parních turbín. Nebo to dávno máme na střechách (na každý metr čtvereční sem ze Slunce dopadá víc než desetinásobek energie, než kolik vyrobí tělo člověka).

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Treba pouzili nejaky pohybovy generator jako je v hodinkach.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.