Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

WD, resp. HGST koupil firmu sTec, výrobce enterprise SSD

sTec Zeus SSD
HGST bude i pod křídly WD nadále posilovat svoji pozici výrobce enterprisových SSD. Nejnovější nákup malé společnosti na tento obor se specializující, má hodnotu 340 miliónů dolarů...

Markeťáci Western Digital hovoří o tom, že koupě společnosti sTec posílí možnosti jejich dceřinky HGST na poli SSD pro enterprise segment. Ať již se bavíme o hodně trvanlivých NAND flash čipech, SSD řadičích či prostě rozhraních jako SAS a PCI Express, koupí sTec přichází HGST k poměrně solidnímu patentovému portfoliu, které v budoucnu vyústí v lepší produkty.

Pro Western Digital je to již několikátý nákup menší firmy za účelem posílení své pozice, připomeňme z dřívějška třeba SiliconSystems v roce 2009 a Skyera (což byl/je takový svěží startup ve flash pamětech), či z harddiskově oblasti koupi firmy Komag specializované na výrobu diskových ploten.

sTec je na trhu zaběhlou společností svíce než 20letou historií. Vždy se specializovala na datová úložiště, v posledních letech právě s velkým důrazem na flash a enterprise použití (v roce 1999 uvedla na trh jako vůbec první SSD jednotku s kapacitou 1 GB a rozhraním IDE) . Mezi její odběratel patří tradičně například Dell, Fujitsu, HP či IBM.

David "David Ježek" Ježek

Bývalý zdejší redaktor (2005-2017), nyní diskusní rejpal.

více článků, blogů a informací o autorovi

Diskuse ke článku WD, resp. HGST koupil firmu sTec, výrobce enterprise SSD

Čtvrtek, 27 Červen 2013 - 08:22 | rpajik | Jak Hitachi GST, tak sTac nabizi kompletni radu...
Středa, 26 Červen 2013 - 22:34 | disposable | Western Digitalu držím palce. Už kúpili firmu na...

Zobrazit diskusi