Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Microsoft reaguje: I Xbox One podporuje automatické stahování

Microsoft Xbox One s logem
Krátce poté, co Sony oznámila novou fíčurku Playstation 4, díky níž uživatel nebude muset stahovat koupené hry z domova a „manuálně“, přišel se svoji troškou do mlýna i Microsoft.

Sony již nikdo neupře, že s nápadem (respektive s jeho zveřejněním) přišla jako první - vliv na rozhodování zákazníka ale bude mizivý. Poté, co společnost ohlásila, že hry bude možné nakupovat vzdáleně - tedy z mobilního zařízení - potvrdil i Microsoft podporu této funkce.

Sony Playstation 4 konzole
herní konzole Sony Playstation 4

Zda bude její provedení z uživatelského hlediska zcela totožné, zatím není jasné, ale základní funkcionalita by měla být stejná. To znamená: Zakoupíte hru přes mobil (odkudkoli), doma se vaše konzole aktivuje, hru stáhne a po dokončení celého procesu opět přejde do úsporného režimu. V okamžiku návratu domů můžete rovnou hrát a není třeba se starat o manuální stažení, instalaci apod.

Xbox One - Obrázek 1
herní konzole Microsoft Xbox One 

Po velmi podobné hardwarové výbavě (obě konzole jsou postavené na osmijádrovém APU od AMD s grafickým jádrem architektury GCN - mírně se liší jen množství výpočetních jednotek a filozofie přístupu k paměťovému systému) se začínají čím dál více překrývat i podporované technologie, uživatelské možnosti a zkrátka celkový dojem, kterým oba modely působí.

digestoř Bielmeier
kuchyňská digestoř Bielmeyer Prato

Při výběru tak asi většina zákazníků více než k čemu jinému přihlédne především k sympatiím či antipatiím vůči samotným výrobcům.

Zdroje: 

Diskuse ke článku Microsoft reaguje: I Xbox One podporuje automatické stahování

Úterý, 3 Září 2013 - 13:00 | bomberman | uz len cakam, kedy nejaky fanusik X-boxu sem...
Úterý, 3 Září 2013 - 09:51 | a a | no neviem, ale tento mi pride krajsi :D - http://...
Úterý, 3 Září 2013 - 09:37 | Tom27 | :D presne malem jsem si poprskal monitor
Úterý, 3 Září 2013 - 07:53 | qee | To by člověk nevěřil, jak ho po ránu dokáže...

Zobrazit diskusi