Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Xiaomi doplňuje nabídku o herní 15palcový notebook

Po loňském úspěšném vstupu na trh s notebooky uvádí Xiaomi větší a výkonnější variantu svého Mi notebooku - tentokrát s rozměrem 15.6 palce.

V současné nabídce výrobce jsou k dispozici prozatím dva modely Mi notebooků. První 12.5'' s procesorem Intel a bez dedikované grafické karty, která svým rozměrem nápadně konkuruje Macbooku 12, druhý o velikosti 13.3'', jenž hostí opět Intel procesor doplněný o dedikovanou grafickou kartu nVidia GeForce.

Nový model tak přímo zapadne do portfolia, který doplní o 15'' notebook s procesorem Intel Core i7-7700HQ sedmé generace, dedikovanou grafickou kartou nVidia GeForce GTX 1060 s 6 GB VRAM paměti. To vše je dále doplněno o 16 GB DDR4 operační paměti RAM a úložiště 256 GB NVMe SSD disku v kombinaci s 1 TB plotnovým diskem pro data.

Do své nabídky plánuje Xiaomi přidat i nižší model, který bude mít pouze 8 GB RAM, 128 GB SATA SSD spolu s 1 TB plotnovým diskem a grafickou kartou GTX 1050 Ti, která je znatelně slabší. Stále však půjde o herní notebook, který bez problému dostačuje na hraní současným titulů při FullHD rozlišení.

Celkový vzhled vychází z jednoduchosti a proto je celý stroj laděn pro použití jak v prostředí herních nadšenců, tak i pro seriózní vystupování. Tělo je stejně (jako zařízení od Razer nebo Apple) vyrobeno z lehkého hliníku, aby dosáhlo pevné konstrukce a seriózního vzhledu s celkovou tloušťkou 2 centimetry. Klávesnice doznala herního doteku a nyní je vybavena RGB podsvícením. Součástí klávesnice jsou 4 programovatelná tlačítka, kterým lze v systému namapovat jakoukoliv funkci.

Vše je doplněno již zmíněným 15.6'' FullHD panelem (pravděpodobně IPS, byť se o tom oficiální zpráva nevyjadřuje), s barevným gamutem 72% NTSC, což je stále více, než ostatní herní notebooky této cenové kategorie.

Stereo reproduktory budou mít certifikaci Dolby Atmos, takže můžeme očekávat decentní zvuk. O chlazení se postará dvojice ventilátorů, které budou odvádět teplo z celkem pěti heatpipe trubic. Z portů budou k dispozici 4 USB 3.0 typu A a 2 USB-C porty, 3.5 mm jack a HDMI výstup. Thuderbolt 3 tu bohužel chybí.

Novinka bude celosvětově k dispozici od 13. dubna, nicméně u nás si ještě chvíli počkáme. Cena za nižší model je stanovena na 960 dolarů (přibližně 19 800 Kč) a za model s GTX 1060 činí cena 1440 dolarů (29 600 Kč).

Jiří "Kjutl" Kutlák

Proč nevytěžit z ničeho maximum aneb i odpad lze používat produktivně a neprodělečně!

více článků, blogů a informací o autorovi

Diskuse ke článku Xiaomi doplňuje nabídku o herní 15palcový notebook

Žádné komentáře.