Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Xiaomi Mi Router 3 pokryje čtyřmi anténami celý dům rychlostí až 1 167 Mbps

PR článek
Zkvalitněte pokrytí bezdrátového signálu ve své domácnosti pořádným routerem, který vám konečně dovolí si vychutnat rychlost svého připojení naplno, v každém koutě vaší domácnosti, ne-li v jednotlivých patrech až ke vstupním dveřím.

Společnost Xiaomi v posledních letech způsobila po celém světě ohromný poprask, ze kterého se ostatním výrobcům protáčejí panenky. Xiaomi redefinovalo význam cenové dostupnosti a do příjemných cen vměstnalo solidní výkon, který byste u konkurence hledali většinou dvakrát dráže. 

Xiaomi Mi Router 3 se může hrdě do těchto zástupců zařadit, neboť za krásných 590 Kč pokryje celou vaši domácnost bezdrátovou sítí díky čtyřem všesměrovým anténám se ziskem 6 dBi, které by si vzhledově mohl leckdo splést s panoramatem New Yorku, a podporou dual bandu o celkové rychlosti až 1 167 Mbps, tedy přes frekvenci 2,4 GHz až rychlostí 300 Mbps a přes frekvenci 5 GHz až rychlostí 867 Mbps, a to i současně pod jedním SSID. 

O rychlé připojení se stará gigabitový ethernet, nejnovější bezdrátový standard IEEE 802.11ac a solidní hardwarové vybavení. Dva porty pro LAN a jeden pro WAN jsou samozřejmostí. V útrobách routeru nalezneme dvoujádrový procesor MediaTek 7621A MIPS o frekvenci 880 MHz, kterému sekunduje 128 MB Nand Flash paměti a 256 MB DDR3 RAM.

Xiaomi Mi Router 3 přináší ovšem i přidanou hodnotu ve formě mobilní aplikace, se kterou můžete dálkově a jednoduše ovládat nastavení své Wi-Fi sítě, je-li potřeba nebo libo. Obezřetní uživatelé ji mohou využít k zasílání notifikací, které informují pokaždé, když se k vaší síti pokusí připojit nezbedný soused nebo kdokoliv jiný. Xiaomi Mi Router 3 je rovněž vybaven ochranou proti bezpečnostním rizikům, ať už jde o malware, viry nebo jiné hrozby.

Z aplikace můžete také zřídit během pár kliků tzv. bezdrátovou síť pro hosty, chcete-li jim dopřát vašeho připojení, aniž byste prozrazovali své heslo a poskytovali jim přístup do své sítě plné citlivých souborů. Filmové fajnšmekry dále potěší možnost streamování a ukládání obsahu z/do připojeného USB disku.

Xiaomi už v minulosti dokázalo, že dokáže nastavit příjemnou cenu chytrým telefonům, televizím, domácím spotřebičům a jiné každodenní elektronice. Do svého portfolia si nyní může nyní hrdě zařadit i kategorii routerů. Xiaomi Mi Router 3 aktuálně zakoupíte při použití voucheru HSC4thD308 za akční cenu 590 Kč z českého skladu internetového obchodu Gearbest, který vám zboží doručí do 1-2 pracovních dnů prostřednictvím tuzemského dopravce PPL. Jako dárek dostanete i oficiální taštička Gearbest. 

Veškerý sortiment, který má Gearbest k dispozici v českém skladě k doručení prostřednictvím PPL do 1-2 pracovních dnů, naleznete na stránkách skladu G-W-5.

Tagy: