Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Aktuálně: Intel již dodává Haswell velkým OEM partnerům, vyjadřuje se k chybě v USB 3.0

Intel Haswell v ruce
Prakticky poslední krůček před uvedením Haswellu pro desktopy v běžné prodejní síti, je tady. Intel začal dodávat procesory 22nm TOCK generace svým partnerům mezi OEM výrobci počítačů...

Ti tak budou mít před vlastním uvedením této platformy dostatek času vyrobit své počítače a zavčas je rozvézt k dodavatelům po celém světě. Samotné spuštění prodejů je naplánováno na červen, jak již od nás víte.

Intel Haswell roadmap Q4 2012

Také od nás víte, že na trh půjde v první vlně více než desítka různých procesorů, kde do desktopů zamíří jako nejvyšší model Core i7-4770K, což bude 3,5GHz čtyřjádro, resp. osmivlákno. Na frekvencích ani počtu jader se tedy proti Sandy Bridge a Ivy Bridge nic nemění, ale samotná architektura by měla být ve stávajících aplikacích o pár procent efektivnější, podstatně více efektivnější pak bude tam, kde doznají využité nové instrukce. Nemluvě o výkonnějších variantách integrovaného GPU.

No a do třetice od nás víte, že první revize desek ponesou vadný USB 3.0 řadič, který za jistých okolností může způsobovat uživateli vrásky na čele.

Toto jsme rozebírali podrobněji ve dvou článcích:

K chybiččce máme aktuální doplnění z Intel Haswell USB Errata: Ano, prvotní várka čipsetů bude obsahovat zmíněnou chybu, ale Intel prohlašuje, že se projevuje jen s malým množství USB 3.0 flashek a nijak nepostihuje jiné periferie. Navíc tato chyba nepůsobí žádnou ztrátu dat či jejich poškození. Tolik prohlášení Intelu zaslané novinářům.

Velké bombastické demonstrace a představení desítek základních desek či mobilních počítačů pak čekejme na tradičním Computexu 2013, který se koná ve dnech 4. až 8. června, tedy za necelé dva měsíce. Do té doby můžete v poklidu vykrmovat svoje prasátko.

Tagy: 
Zdroje: 

David "David Ježek" Ježek

Bývalý zdejší redaktor (2005-2017), nyní diskusní rejpal.

více článků, blogů a informací o autorovi

Diskuse ke článku Aktuálně: Intel již dodává Haswell velkým OEM partnerům, vyjadřuje se k chybě v USB 3.0

Úterý, 16 Duben 2013 - 18:43 | Franta Jardů | Chtěl bych požádat o radu, jestli má význam čekat...

Zobrazit diskusi