Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Catalyst 13.6 Beta umějí Wireless Display s Kabini a Temash

AMD Kabini Die
AMD se tentokrát nezaměřila na desktop a maximální výkony samostatných Radeonů, ale na modely integrované v nové generaci procesorů APU…

Hlavní novinkou je podpora všech nových APU řad A10, A8, A6 a A4. V praxi to znamená kompatibilitu s novými modely, tzn. grafikami v APU Richland a především 28nm Kabini a Temash.

Ovladač integruje i vylepšenou verzi technologie Enduro, která se v systémech kombinujících APU a diskrétní grafickou kartu stará o přesouvání zátěže mezi integrovanou a samostatnou grafikou. Stávající vylepšení se týká Metro aplikací ve Windows 8: V případě jejich nečinnosti je zátěž přesunuta na integrovanou grafiku a samostatná pak vypnuta.

AMD Kabini - HD 8000 GCN
Catalyst 13.6 Beta přinášejí podporu pro grafické jádro APU Temash a Kabini

Podpora by měla fungovat i v systémech, které kombinují Intel procesor doplněný o samostatné GPU od AMD. Catalyst Control Center nově při této kombinaci hardwaru zobrazuje informace o hardwaru a softwaru.

Ovladače také přinášejí rozšířenou podporu pro technologii AMD Wireless Display ve Windows 8. Ta spočívá v bezdrátovém sdílení obsahu obrazovky na další zařízení (třeba televizi). Technologie využívá obvodu VCE, který právě s čipy Temash a Kabini do ultramobilního segmentu dostává vůbec poprvé. Obsah obrazovky je integrovaným VCE procesorem real-timově komprimován a přes bezdrátové rozhraní předávám kompatibilnímu zařízení. Technologie AMD Wireless Display funguje s vybranými produkty značek Atheros a Broadcomm.

Z vyřešených problémů jsou uvedeny záležitosti kolem HDMI Audio výstupu - výpadky a nesprávné upozorňování na připojení/odpojení byly vyřešeny.

Stahovat můžete na oficiálních stránkách:

Diskuse ke článku Catalyst 13.6 Beta umějí Wireless Display s Kabini a Temash

Pátek, 31 Květen 2013 - 20:05 | ZELEZNAK | co ten ovladac vylepsoval v GRID2 v pasazi kde...
Čtvrtek, 30 Květen 2013 - 15:10 | ZELEZNAK | uz me zacinaju štvat

Zobrazit diskusi