Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Po Ericu Demersovi nastoupí na místo CTO v AMD John Gustafson z Intelu

AMD John Gustafson
Mark Papermaster, který má od února krom vlastní práce na starosti i záležitosti, jež převzal po odchodu šéfinženýra Erica Demerse, si oddychne. AMD po téměř půl roce našla nového CTO…

Posledním místem Johna Gustafsona byly eXtreme Technologies Lab u Intelu. Řídil laboratoře v Santa Clara, které se soustředily na výzkum v oboru energeticky efektivních systémů, pamětí a úložišť. Před nástupem do Intelu pracoval v Massively Parallel Technologies a SUN Computers, jeho oborem byly paralelní výpočty.

Jak jste si jistě všimli, na žádném z předchozích míst se nevěnoval grafice. Je proto možné, že spíš než řešení grafické stránky nových produktů bude jeho cílem jeho práce zlepšení pozice profesionální řady FirePro, případně přesnější zacílení na požadavky trhu.

Gustafson je mimo jiné známý kritikou Top 500 jakožto seznamu 500 nejvýkonnějších počítačů vytvořeného na základě hrubého výkonu v double-procision. Podle jeho slov vytváří Top 500 tlak na zvyšování double-precision výkonu za hranici reálného přínosu - namísto zlepšování skutečných slabin stávajících systémů.

Uvidíme, jak své myšlenky přenese do praxe jako technologický šéf grafické divize AMD.

Diskuse ke článku Po Ericu Demersovi nastoupí na místo CTO v AMD John Gustafson z Intelu

Žádné komentáře.