Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

AMD má první vzorky 28nm „Fusion APU“, první 28nm grafiky už v létě?

28nm wafer z TSMC, zdroj: http://voz.vn/2010/11/04/nvidia-da-co-trong-tay-mau-chip-28nm

Charlie Demerjian ze SemiAccurate, čert ví, jak k tomu přišel, ale informuje, že je tomu už nějaký čas, co se v rukou lidí z AMD objevil první vzorek procesoru s integrovanou grafikou vyráběného 28nm procesem u TSMC, jinými slovy jde o budoucí „Fusion“ APU s krycím jménem „Wichita“. V návaznosti na to se objevují další zprávy o chystaných grafikách vyráběných v podstatě na stejných linkách, tedy AMD Radeonech HD řady 7000, které mají být prakticky jen zmenšeninami Radeonů HD 6000 bez nějakých zásadních změn v architektuře.

Podle nejnovějších zpráv by dokonce měly být Radeony HD řady 7000 vyráběny 28nm procesem ve velkém už od příštího měsíce s tím, že na trh by mohly dorazit v červenci. Podezřelé nám připadá, že nejsou zatím známy žádné podrobnosti, počítáme tedy, že pokud jsou tyto informace pravdivé, půjde v první řadě spíše o low-endové karty. 28nm procesem vyráběné „Fusion“ APU pak očekáváme nejdříve začátkem příštího roku.

WIFT "WIFT" WIFT

Bývalý dlouholetý redaktor internetového magazínu CDR-Server / Deep in IT, který se věnoval psaní článků o IT a souvisejících věcech téměř od založení CD-R serveru. Od roku 2014 už psaní článků fakticky pověsil na hřebík.

více článků, blogů a informací o autorovi

Diskuse ke článku AMD má první vzorky 28nm „Fusion APU“, první 28nm grafiky už v létě?

Pondělí, 18 Duben 2011 - 16:55 | vine | mozna nejsem uplne nejvic v obraze, ale od HD7000...

Zobrazit diskusi