Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

ASUS také uvádí desku s USB 3.0 front panelem

ASUS P7P55/USB3

Nejen ASRock má desku s USB 3.0 front panelem. Nyní už i ASUS přichází s jednou takovou. Zatím ji v nabídce nemá, ale jeho tisková zpráva hovoří jasně: ASUS P7P55/USB3 „jako první přináší USB 3.0 front panel“ (doufejme, že tím myslí „první ze stáje ASUSu“, ačkoli řešení od ASRocku jsme na trhu ještě neviděli, tak možná to stihne ASUS „jako první na trhu“, minimálně na tom našem).

Jinak není na desce co řešit, jde o standardní „prkejčko“ s paticí LGA1156 bez podpory pro integrovanou grafiku v procesorech Intel Core i5/i3/Pentium (to neznamená, že tyto procesory nebudou v desce chodit, to znamená, že jen prostě nebude využita ta integrovaná grafika v nich obsažená). Přítomny jsou dva PCIe ×16 sloty (jeden bude jistě „drátově“ PCIe ×4), dva PCIe ×1 a dva PCI. Možná někoho potěší oba dva PS/2 porty.

I když … ještě by se možná k tomu USB 3.0 dalo něco dodat. Na desce jsou totiž dva čipy NEC/Renesas. Jeden pro zadní porty a druhý právě pro ty přední. ASUS chystá USB 3.0 front panel postupně dávat i k dalším deskám.

My si tak říkáme, že by bylo dobré, když už se to USB 3.0 konečně začíná tvářit použitelně, že by konečně také mohl přijít dlouho očekávaný UASP driver (USB Attached SCSI Protocol, jehož specifikaci v1.0 schválilo USB-IF letos 10. dubna).

Zdroje: 

WIFT "WIFT" WIFT

Bývalý dlouholetý redaktor internetového magazínu CDR-Server / Deep in IT, který se věnoval psaní článků o IT a souvisejících věcech téměř od založení CD-R serveru. Od roku 2014 už psaní článků fakticky pověsil na hřebík.

více článků, blogů a informací o autorovi

Diskuse ke článku ASUS také uvádí desku s USB 3.0 front panelem

Žádné komentáře.