Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Barnes & Noble expandují do Evropy

BnN Nooks
Barnes & Noble známe především jako dodavatele levných tabletů, který tvoří určitý protipól Amazonu. Z cenového soupeření těží hlavně zákazník, a tak vítáme, že se nabídka B&N dostane i do Británie.

Výrobce plánuje spustit internetový obchod ve Velké Británii během letošního podzimu. Takové načasování viditelně souvisí s předvánočními nákupy - proč právě toto období považuje B&N za strategicky důležité, dostatečně vysvětlují předvánoční prodeje Amazonu v posledních letech.

S koncem léta by se tak měla na adrese nook.co.uk objevit nabídka hardwaru (čteček a tabletů Nook) i všech základních služeb, které jsou v současnosti dostupné pouze v USA. B&N se tak snaží alespoň částečně dohnat Amazon, který již za hranice Spojených států expandoval.

BnN Nook summer

Pokud se nástup na nový trh podaří, můžeme očekávat, že za další rok nebo dva by se nabídka tohoto výrobce mohla dostat i do Francie nebo Německa a pokud se hodně poštěstí, najdou možná za další dva tři roky Nooky své místo i pod českými vánočními stromky ;-).

Diskuse ke článku Barnes & Noble expandují do Evropy

Neděle, 26 Srpen 2012 - 13:08 | Tomáš Mikulec | Mám Nook Simple Touch, koupený v US, zhruba o...
Středa, 22 Srpen 2012 - 11:01 | petr ib | ... za další rok nebo dva ... a ... možná za...

Zobrazit diskusi