Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Canonical najímá více vývojářů pro grafický server Mir a prostředí Unity

Mir v roce 1998
Ubuntu se tlačí to smartphonů a dalších zařízení zrychujícím tempem. Canonical nyní nabírá více lidí, kteří mu umožní zbavit se X.Org a vylepšit jeho desktop Unity...

Asi nebude překvapením, že většinu vývoje na grafickém serveru Mir pro Ubuntu a Ubuntu Phone, který si Canonical tak trochu vyvzdoroval kvůli určité nespokojenosti s Waylandem a velké nespokojenosti s X.Org, dělají jeho zaměstnanci. Je tu aktuálně 16 vývojářů Canonicalu, kteří na Miru pracují, z nich pak 7 je výrazněji aktivnějších. To ale nestačí, Canonical nyní otevřel několik pracovních pozic, ve kterých láká linuxové vývojáře. Většina jich míří na Unity, ale několik lidí bude nabráno i do Mir týmu.

Ubuntu Phone OS - prostředí

Obecně se od nich požaduje skvělá znalost C++, buildovacího systému CMake, zkušenosti s návrhy architektur z hlediska výkonu a robustnosti a pochopitelně zkušenosti s linuxovým vývojem a také OpenGL. Naopak nejsou v požadavcích zmíněny zkušenosti s X.Org či Waylandem, asi aby se podařilo oslovit hlavně vývojáře, kteří mají v tomto ohledu čistou hlavu.

V rámci projektu Unity budou nově přijatí lidé pracovat jak na Unity API, tak uživatelském rozhraní. Ti se budou muset dobře otáčet i v Qt/QML vodách.

David "David Ježek" Ježek

Bývalý zdejší redaktor (2005-2017), nyní diskusní rejpal.

více článků, blogů a informací o autorovi

Diskuse ke článku Canonical najímá více vývojářů pro grafický server Mir a prostředí Unity

Pátek, 28 Červen 2013 - 23:53 | giff | Tim lip :)
Pátek, 28 Červen 2013 - 10:03 | V7s | Nemohu si pomoc, ale mám dojem že to všechno...

Zobrazit diskusi