Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Chcete i nadále dostávat aktualizace do Windows 8.1? Stáhněte si Update 1

Win 81 Start Button
Včerejší „Úterý aktualizací“ v podání společnosti Microsoft s sebou přineslo mimo pravidelné várky oprav také podstatná organizační milník, který uzavřel dveře automatickým aktualizacím pro systém Windows 8.1.

Pokud chtějí uživatelé osmiček tečka jedna i nadále dostávat automatické opravy a patche od Microsoftu, musí již bezpodmínečně aktualizovat svůj systém o velký aktualizační balíček Update 1, o kterém jsme si již psali podrobněji dříve. Microsoft původní lhůtu pro přechod na Windows 8.1 Update 1 stanovil na 13. května, den před termínem však oznámil prodloužení až právě do 10. června 2014.

Firemní uživatelé mají i nadále čas na přechod k Update 1, a to až do 12. srpna. Týká se to jak business uživatelů s Windows 8.1, tak s Windows Server 2012 R2. Tato prodloužená lhůta je vázána s procesem aktualizace skrze služby Windows Server Update Services (WSUS) nebo Windows Intune, či případně System Center Configuration, který slouží k aktualizaci počítačů jednotlivých firemních uživatelů.

Windows 81 Update 1 Logo

Uživatelé systému Windows 8 tomuto aktualizačnímu požadavku nepodléhají, konec aktualizační (technické) podpory pro jejich systém je stanoven na leden 2016. V případě zájmu přejít rovnou na Windows 8.1 Update 1 nemusí však tito uživatelé nejprve updatovat na 8.1, ale mohou rovnou aktualizovat na finální a aktuální sestavení osmičkového systému. Aktualizace jsou kumulativní.

Jiří Molnár

Pracoval zde pět let jako šéfredaktor serverů CDR.cz, DIIT.cz a PCPoradenstvi.cz. Aktivně se podílel na tvorbě obsahu všech tří webů, primární rolí však bylo řízení redakčního týmu a prosazování marketingové strategie. Dnes pracuje jako IT konzultant a frontend vývojář na volné noze.

více článků, blogů a informací o autorovi

Diskuse ke článku Chcete i nadále dostávat aktualizace do Windows 8.1? Stáhněte si Update 1

Čtvrtek, 19 Červen 2014 - 16:34 | jurekk | Nezalezi na verzii ci 2012 alebo aktualne 2012 R2...
Čtvrtek, 19 Červen 2014 - 15:41 | John Nagger | Jen taková drobnost. Správný název už chvíli je...
Středa, 11 Červen 2014 - 09:21 | jurekk | Len taka drobnost. Spravny nazov systemu, ktory...

Zobrazit diskusi