Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Chytré hodinky s roční výdrží? Realita za pakatel

PR článek
Fenomén chytrých hodinek je hezký na papíře, ale horší v praxi. Na každodenní nabíjení našich mobilních telefonů jsme si už zvykli, ale sundávání hodinek ze zápěstí několikrát do týdne už je pro mnohé z nás za hranicí pohodlnosti. Na poptávku po dlouhé výdrží naštěstí trh rychle zareagoval.

Z jednoho konce spektra se chytré hodinky snaží být plnohodnotnou náhradou za mobilní telefon. Měly by ovšem kápnout božskou a jednou provždy pochopit, že v současné době zůstane pravděpodobně každý i nadále věrný svým smartphonům, co se týče používání aplikací, brouzdání po internetu a odepisování na zprávy. S drahocennou energií by měly naložit lépe.

Spousta funkcí, které nakonec uživatel ani nepoužívá, pak zbytečně ždíme baterii. Bohužel u dražších modelů není možnost se jich jednou provždy zbavit a životnost baterie maximalizovat. Naštěstí je tu levnější segment hodinek, které integraci těchto nadbytečných funkce vynechávají a udržují si jen ty nejnutnější a nejžádanější. Výsledkem je výdrž v řádů měsíců až let.

V následujícím seznamu naleznete zástupce chytrých hodinek, které balancují mezi chytrými funkcemi a klasickými analogovými hodinkami.

#1 Lenovo Watch 9 Wristband

Na první pohled se Lenovo Watch 9 jeví jako tradiční analogové hodinky. Uvnitř se však skrývá řada funkcí, které vám pomohou kontrolovat váš každodenní život. Hodinky můžete spárovat se svým mobilním telefonem, a veškeré nastavení ovládat dálkově, včetně budíku s vibracemi.

Vibracemi rovněž upozorňují hodinky na příchozí volání nebo zprávy. V případě zájmu měří hodinky také kvalitu spánku, počet ušlých kroků, vzdálenost a spálené kalorie. V jediném kroku mohou dokonce prozvonit váš mobilní telefon, který tak už nikdy neztratíte.

Integraci pouze nejdůležitějších a nejpoužívanějších funkcí zajišťuje výdrž baterie na jediné nabití až 240 dní, tedy neuvěřitelných 8 měsíců. S jednoduchostí se navíc jejich cena pohybuje pouze ve stovkách korun. Aktuálně naleznete hodinky v 15% slevě v internetovém obchodě Gearbest, s dopravným do České republiky zdarma.

#2 Zeblaze VIBE LITE

Chytré hodinky Zeblaze VIBE LITE jsou možná ještě lepší volbou než předchozí kousek z našeho seznamu. Vypadají elegantněji a při stejné ceně zastanou ty samé funkce, a některé navíc. Vibracemi vás hodinky upozorní na zprávy, hovory a notifikace z aplikací Facebook, Skype, Twitter nebo WhatsApp. V jediném kroku mohou dokonce prozvonit váš mobilní telefon, který tak už nikdy neztratíte.

V případě zájmu také standardně zvládnou měřit počet ušlých kroků, vzdálenost, spálené kalorie. Nejzajímavějším parametrem Zeblaze VIBE LITE je nepochybně jejich výdrž, která činí neuvěřitelných 12 měsíců ve standby režimu, v úsporném režimu vydrží dokonce až 2 roky na jediné nabití. Elegance, výdrž a chytré funkce? Jasný favorit, kterého aktuálně také naleznete zlevněného v internetovém obchodě Gearbest.

#3 NO.1 F13 

NO.1 F13 se stále drží ve stejné cenové relaci jako předchozí modely z našeho seznamu. V tomto případě už se ovšem posouváme více do sféry chytrých hodinek, které zahazují své analogové kořeny na úkor hezkých animací a inteligentního prostředí. Opět zde naleznete možnosti měření kroků, vzdálenosti a kalorií, pouze doplněné o měřit tepové frekvence a profily různých fitness aktivit.

Zájemci o dotykovou obrazovku s chytrým prostředím se ovšem musí smířit s nižší výdrží, než předchozí modely z našeho seznamu. Naštěstí se ale NO1 F13 stále pohybují na přijatelné hranici, kdy je stačí nabíjet pouze jednou týdně. Je na každém pak, zda upřednostní spíše vizuální prvky a více funkcí na úkor výdrže nebo naopak. NO1 F13 naleznete aktuálně v 33% slevě v internetovém obchodě Gearbest. Akce ovšem brzy končí.

#4 Xiaomi Amazfit Smartwatch 2

Chytré hodinky od Xiaomi už se od našich prvních kousků v tomto seznamu vzdálily mílovým krokem, jelikož se jedná o plnohodnotné chytré hodinky, které nekladou žádné kompromisy a zkrátka nabízejí chytré funkce, jaké byste pravděpodobně od chytrých hodinek očekávali. Za běžných okolností vydrží na jedno nabití až solidních 5 dní.

Xiaomi Amazfit Smartwatch 2 jsou už běžným každodenním pomocníkem, kterého využijete k pravidelným voláním, psaní zpráv, k procházení obrázků, videí, ovládání vašeho hudebního přehrávače a v neposlední řadě k tvorbě statistiky o vašem životním stylu, včetně měření tepové frekvence, počtu spálených kalorií a měření spánku. Xiaomi Amazfit Smartwatch 2 aktuálně naleznete ve slevě v internetovém obchodě Gearbest.