Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Co přijde po NetBurstu? Dozvíte se již brzy ... na IDF

Intel Developer FORUM logo

Blíží se další Intel Developer Forum (23. - 25. srpen, San Francisco) a firma Intel se již pilně připravuje na to, co bude svým potenciálním zákazníkům slibovat a předvádět. Pro vás asi bude zajímavé, dozvědět se přímo od současného šéfa firmy Paula Otelliniho, co že to přijde po stávající architektuře NetBurst, na které jedou dnešní desktopové Celerony, Pentia 4 a také dvoujádrová Pentia D a Pentium Extreme Edition.

Jistě víte, kde se s „poNetBurstí“ architekturou procesorů Intel setkáme. Cesta ke slávě Intelu by měla začít procesorem Merom, nástupcem dvoujádrových mobilních procesorů Yonah s architekturou Pentia M, očekávaných začátkem příštího roku. Z Meroma bude odvozen desktopový Conroe, nástupce Preslera (i ten na svůj vstup na trh teprve čeká a měl by ještě mít NetBurst). V serverech se mezi Xeony s touto architekturou setkáme u jádra Woodcrest, nástupce taktéž NetBurstového Dempseyho. Všech těchto NetBurstuprostých čipů bychom se měli dočkat ve druhé polovině příštího roku (jinými slovy zhruba za rok).

Zdroje: 

WIFT "WIFT" WIFT

Bývalý dlouholetý redaktor internetového magazínu CDR-Server / Deep in IT, který se věnoval psaní článků o IT a souvisejících věcech téměř od založení CD-R serveru. Od roku 2014 už psaní článků fakticky pověsil na hřebík.

více článků, blogů a informací o autorovi

Diskuse ke článku Co přijde po NetBurstu? Dozvíte se již brzy ... na IDF

Pátek, 12 Srpen 2005 - 16:23 | Nalim | Johny> Holt 2 jadra = skoro 2x vice tepla...
Pátek, 12 Srpen 2005 - 11:42 | Anonym | Abych rek pravdu, vsecho lepsi nez NetBustard se...

Zobrazit diskusi