Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Ještě jednou Coffee Lake-refresh: Tak prý říjen…

Zveřejnění neaktuální roadmapy informující o Coffee Lake-refresh přineslo určité ovoce. Různé zdroje se chtěly blýsknou a ukázat, že oni mají aktuálnější materiály…

Na dosavadní situaci zrekapitulovanou článkem Core i9-9900K alias Coffee Lake-refresh vyjde ve třetím kvartálu rovnou navážeme. Po verzi o vydání v prvním kvartálu následované verzí o vydáním ve třetím kvartálu, konkrétně v září, jsou tu další.

Jednu - údajně aktuální (červencovou) roadmapu Intelu - zveřejnil HKEPC. Podle ní dojde na Coffee Lake-refresh (jak osmi-, tak i šestijádrový) čipset Z390 i na HEDT segment (Skylake-X-refresh / Basin Falls-refresh) v říjnu, tedy ve čtvrtém kvartálu. Zajímavá je zmínka o maximálně 18 jádrem v HEDT segmentu, přestože Intel ilustroval 28jádrový model:

Jinou zveřejnil WCCFTech a má být rovněž aktuální. Přímo na ní je uveden 30. týden, což je 23.-29. červenec, takže je skutečně soudobá. Uvádí však jinou verzi než červencová roadmapa zveřejněná webem HKEPC. Podle ní by totiž měl být Coffee Lake-refresh vydaný již v září (třetí kvartál) a to jak v osmi-, šesti-, čtyř- i dvoujádrovém provedení. Naopak novinky pro HEDT segment s 28jádrovým modelem v čele přijdou až v prosinci:

Nemá smysl zpochybňovat původ roadmap, nic nenasvědčuje tomu, že by šlo o podvrhy, takto propracované nebývají. Buďto Intel cíleně vytváří kouřovou clonu a nebo - což je pravděpodobnější - týden od týdne mění plány a s tím i materiály.

Pokud to shrneme, měli jsme tu oficiální prezentaci stavící vydání Coffee Lake-refresh do třetího kvartálu 2018, čtvrtého kvartálu 2018 i prvního kvartálu 2019. Přestože to zatím vypadá pro jednu z prvních dvou možností, můžete si vybrat, která se vám líbí nejvíce a jen těžko vám někdo vyvrátí, že nemáte pravdu. Jak to dopadne, se nejspíš dozvíme, až budou osmijádrové procesory fyzicky na pultech.

Diskuse ke článku Ještě jednou Coffee Lake-refresh: Tak prý říjen…

Pondělí, 6 Srpen 2018 - 20:49 | ldx | Už mně ty zprávy ze stáje Intelu nebaví číst......
Pátek, 3 Srpen 2018 - 13:24 | Waffer47 | Rychle preznacovani intelu je podrizene leknuti...

Zobrazit diskusi