Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Dalším odemčeným Nehalemem bude Core i5 655K

Intel Core i5 logo

Zdá se, že „budoucnost Intelu je odemčená“, tedy alespoň co se týče procesorů. Již jsme hovořili o odemčeném Core i7 875K, což potvrdila firma Gigabyte výpisem podporovaných procesorů u svých desek a nyní se dozvídáme také o dvoujádrovém odemčeném „nehalemovém“ procesoru: Core i5 655K.

Podle všeho půjde o dvoujádro vyráběné 32nm procesem, které bude „sdílet lože“ se 45nm procesem vyráběnou integrovanou grafikou (jak je u procesorů s Intel HD Graphics zvykem). Modelové značení však napovídá, že nepůjde v základu o rychlíka, naopak, Intel Core i5 650 je nejpomalejší dvoujádro s Turbem a pokud to bude jako s 875K, pak 655K bude prostě toto nejpomalejší dvoujádro odemčené, což by mohlo napovídat, že by mohlo mít poměrně zajímavou cenu.

Web Gigabytu zatím o Core i5 655K mlčí, odhadujeme tedy základní takt jako u Core i5 650, tedy 3,20 GHz plus 3,46 GHz Turbo, které může jít při patřičném nastavení i výše. Zda bude nějak odemčená i grafika, to je zatím otázkou, stejně jako TDP (hodnota TDP u Core i5 650 je 73 W, Core i5 661 s rychlejší grafikou má TDP 87 W).

WIFT "WIFT" WIFT

Bývalý dlouholetý redaktor internetového magazínu CDR-Server / Deep in IT, který se věnoval psaní článků o IT a souvisejících věcech téměř od založení CD-R serveru. Od roku 2014 už psaní článků fakticky pověsil na hřebík.

více článků, blogů a informací o autorovi

Diskuse ke článku Dalším odemčeným Nehalemem bude Core i5 655K

Žádné komentáře.