Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

DVD umírají: Zachraňte je s WinX DVD Ripper a zálohu darujte pod stromeček

PR článek
Datové nosiče DVD tu s námi jsou již 26 let, jejich předchůdce CD dokonce 40 let. Třetí kulatiny jsou již ovšem považovány za hraniční. Právě na optické disky jsme kdysi zálohovali naše rodinná videa – případně tak činili vaši rodiče, pokud patříte mezi mladší ročníky. Tyto vzpomínky mohou brzy odejít do věčných lovišť, zachraňte je!

Životnost disků činí podle současných studií okolo 30 let, a to jen za předpokladu, že jsou skladovány v patřičných podmínkách – při stálé teplotě 25°C, při stabilní vlhkosti 50% a nejsou vystavovány světlu. Zatímco světlo lze snadno vyřešit uzavřením disků do pouzder, zbylých parametrů už v běžné domácnosti nedocílíte. Na tuto skutečnost jsme upozorňovali již před více než 16 lety.

S většinou filmů a seriálů, které jsme kdysi vypalovali či kupovali na CD/DVD, bychom si dnes patrně hlavu nelámali. Lze si je pustit na VOD platformách nebo stáhnout ve vyšší kvalitě z kdejakého úložiště. Rodinná videa a fotky už ale znovu neopatříte. Vypalte je do MP4 formátu pomocí WinX DVD Ripper Platinum – darujte je pak svým blízkým třeba pod stromeček!

WinX DVD Ripper Platinum nyní pořídíte v 82% slevě s doživotní licencí, ke které dostanete další čtyři programy od společnosti Digiarty zcela zdarma! Před zakoupením můžete vyzkoušet i bezplatnou verzi. Každá objednávka je nicméně 30denní garancí vrácení peněz.

WinX DVD Ripper Platinum oproti konkurenčním programům dokáže překopírovat záznam z disku bez ztráty kvality a odstranit prokládání, které je typické pro záznamy pořízené na starších kamerách. Rovněž dokáže pracovat s již poškozenými disky, které jsou vadné jen v určitých sektorech. Tam, kde by jiný program vzdal celý projekt, tam se WinX DVD Ripper prokouše vším zachranitelným!

Zdroj fotografie: Shutterstock

Zálohovat můžete i filmová a seriálová DVD, které jsou opatřena regionální a protipirátskou ochranu. Exportovat data dokáže do více než 350 různých formátů. WinX DVD Ripper Platinum disponuje hardwarovou akcelerací, podporou vícejádrových procesorů a Hyper-Threadingu. Plně zaplněné DVD tak stihnete zálohovat za 5 minut při rychlosti 300-500 snímků za sekundu. Na záchranu vašich disků tak máte do Vánoc stále dost času! 

Uživatelské rozhraní je velmi přívětivé a okamžitě po spuštění se s ním ztotožníte. Na hlavní obrazovce se vám zobrazí dostupné audiostopy i případné titulky a kompletní přehled jednotlivých kapitol. Ty můžete zaškrtnutím Merge titles jednoduše sjednotit nebo je můžete zálohovat postupně – pokud například na jednom disku máte rodinné snímky z vícero dovolených. Dále můžete upravit i rozlišení a poměr stran.

Výstupní formát podporují chytré telefony Android/iPhone, HDTV/4k televize a samozřejmě Windows i Mac počítače.

WinX DVD Ripper Platinum nyní pořídíte v 82% slevě s doživotní licencí, ke které dostanete další čtyři programy od společnosti Digiarty zcela zdarma! Před zakoupením můžete vyzkoušet i bezplatnou verzi. Každá objednávka je nicméně 30denní garancí vrácení peněz. K dispozici je i verze pro Mac

Tagy: