Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Nové chladící bloky pro paměťové moduly od EK Water Blocks

EK Water Blocks EK-RAM Dominator_
Slovinští strojaři z Lublani představili zbrusu nové bloky vodního chlazení pro paměťové moduly. EK-RAM Dominator Module je použitelný s oboustrannými paměťovými moduly, bez ohledu na jejich generaci či výrobce...
EK Water Blocks EK-RAM Dominator

Na konstrukci samozřejmě nehledejme nic světoborného, jde o klasiku v podobě „tlustých hliníkovým masivů“, jen přesně opracovaných na CNC stroji. Do nich se uzavřou paměťové čipy z obou stran a seshora se napojí samotný vodní blok toho či onoho typu, který teplo z hliníkových pasivů přebírá a odvádí dál díky cirkulující chladící kapalině.

EK Water Blocks EK-RAM Dominator

Každé balení obsahuje dva kusy chladiče, teplovodivé podložky a potřebné montážní prvky. Nejedná se pochopitelně o nějaké all-in-one řešení, předpokládá se napojení bloků na již existující okruh vodního chlazení, přičemž k převodu tepla se doporučuje nevodivá teplovodivá pasta, například Gelid GC-Extreme.

EK Water Blocks EK-RAM Dominator
EK-RAM Dominator Module a EK-RAM Dominator X2

Na balení si připravte €24,95, pro odvod tepla lze použít buď vodní část EK-RAM Dominator X2 za cenu od €29,95, nebo EK-RAM Dominator X4 za cenu od €39,95. No levné to není, ale kdo chce hi-end chlazení, ten už dávno ví své :-).

EK Water Blocks EK-RAM Dominator X2EK Water Blocks EK-RAM Dominator X2
EK Water Blocks EK-RAM Dominator X4EK Water Blocks EK-RAM Dominator X4

David "David Ježek" Ježek

Bývalý zdejší redaktor (2005-2017), nyní diskusní rejpal.

více článků, blogů a informací o autorovi

Diskuse ke článku Nové chladící bloky pro paměťové moduly od EK Water Blocks

Žádné komentáře.