Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Herní klávesnice Func KB-460 se spínači Cherry MX Red v testu

Func KB-460 - Obrázek 2
Celkem tři měsíce probíhalo testování herní klávesnice od americké společnosti Func. Jelikož jsme si ji představili již v lednu pojďme se rovnou podívat, jak si vedla.

Kapitoly článků

Americký Func si zakládá na tom, že nabízí jen velmi omezené spektrum produktů a dává si záležet na tom, aby byla takříkajíc vyladěná ke spokojenosti hráčů. Totéž tvrdí i o této klávesnici. Z toho podstatného dostala do vínku následující:

Spínače Cherry MX Red

Německá společnost Cherry nabízí hned několik druhů tzv. mechanických spínačů. Pokud bychom hledali klávesnici pro psaní, jistě bychom volili jiný typ spínačů, dávající jasnou hmatovou odezvu. Pro hráče je ale právě velmi vhodný typ Cherry MX Red, který se vyznačuje lineárním chodem sepnutí, sepnutím přibližně v polovině dráhy a také velmi tichým během, protože samo sepnutí necvaká.

Red spínače tak umožňují držet trvale sepnuté klávesy - jak je při hraní her zvykem - aniž by bylo nutné je držet nadoraz. Je možné v tlaku mírně polevit a nechat klávesu o kousíček stoupnout, aniž by došlo k přerušení stisku.

Programovatelná, včetně maker

Dodávaný software umožňuje měnit chování klávesnice přes podporu základních funkcí jako copy&paste, přes přímé spouštění her stiskem jedné klávesy až právě po záznam maker. Vše je přepínání „horkou klávesou“ Func, která je přes Fn dostupná na F12. F7 až F11 je pak rezervováno pro jednotlivé profily (1 až 5) a zbytek klávesnice je pak již ve „Func režimu“ k dispozici pro záznam událostí či maker.

USB 2.0 hub, podsvícení

Součástí klávesnice je dvouportový USB hub, kam lze připojit třeba myš či herní USB sluchátka, flashku atd. Podsvícení je červené o třech úrovních intenzity, plus je tu čtvrtý režim, kdy se klávesnice cyklicky rozsvěcuje a pohasíná.

Klávesnice sama je velmi bytelná, váží 1,2 kg.

Uchycení dodávané předložky je pomocí dvou plastových dílků. Bohužel toto provedení činí jeho odjímání a nasazování poměrně komplikovaným, jelikož samotné plastové dílky při absenci předložky značně překážejí (a mají ostré hrany) - tady je jasný prostor pro zlepšení.

Tagy: 
Kapitoly článků

David "David Ježek" Ježek

Bývalý zdejší redaktor (2005-2017), nyní diskusní rejpal.

více článků, blogů a informací o autorovi

Diskuse ke článku Herní klávesnice Func KB-460 se spínači Cherry MX Red v testu

Čtvrtek, 17 Duben 2014 - 10:41 | David Ježek | Klávsnice řekněme v základním režeimu šlape v...
Středa, 16 Duben 2014 - 11:01 | peca | Mám dojem, že jsem tu kdysi četl o srovnání (...
Středa, 16 Duben 2014 - 09:55 | lyon | Davide, jak je na tom klavesnice v Linuxu? Jinak...
Středa, 16 Duben 2014 - 09:38 | zeli | Alza i CZC je maji skladem. Nevím jak v A, ale v...
Středa, 16 Duben 2014 - 09:24 | general100 | Vi tu prosim nekdo jestli je nekde v Praze...

Zobrazit diskusi