Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Intel opět předvedl 48jádrový procesor

Intel „Copper Ridge“ se 48jádrovým procesorem

Na serveru X-bit labs je zmínka o tom, jak Intel v rámci svého Terascale Research programu předvádí 48jádrový procesor (jádra jsou postavena na tradiční IA-32 architektuře). Nedozvídáme se z ní však nic nového, neboť Intel předvedl 48jádrový procesor už v prosinci 2009 a šlo právě o ten samý 48jádrový procesor, o jakém je zmínka na X-bit labs. Stejná je i deska a zapojení, jen nyní je to v počítačové skříni a nejde o „ledabyle pohozený supercomputer“ ;-).

Jediné, co se dozvídáme navíc, je pár upřesňujících údajů (zatím stále žádné benchmarky). Základní deska experimentálního typu nese označení „Copper Ridge“, grafika integrované kdesi v něčem, co by se dalo nazvat čipsetem, má paměť v SO-DIMM modulu a deska neobsahuje vůbec PATA či SATA porty, operační systém běží z vložené flash paměti přímo do USB portu na desce. Takt tohoto „SCC“ procesoru je prý srovnatelný s taktem procesoru Atom, tedy někde kolem 1,6 GHz. Zbylé vlastnosti si můžete přečíst v článku o prosincové předváděčce, kde můžete zhlédnout i video.

WIFT "WIFT" WIFT

Bývalý dlouholetý redaktor internetového magazínu CDR-Server / Deep in IT, který se věnoval psaní článků o IT a souvisejících věcech téměř od založení CD-R serveru. Od roku 2014 už psaní článků fakticky pověsil na hřebík.

více článků, blogů a informací o autorovi

Diskuse ke článku Intel opět předvedl 48jádrový procesor

Úterý, 25 Květen 2010 - 12:48 | gl_st0rm | dodatecne zajimave foto: http://www.heise.de/imgs...

Zobrazit diskusi