Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

iPhone 8 dostane větší baterii a dotykový ovládací panel

Apple po řadě let výrazně zvětší prostor, který v útrobách svých iPhonů věnuje baterii. Krom toho - po vzoru MacBook Pro - dostane i iPhone samostatné dotykové rozhraní - ovládací panel…

O top modelu iPhone 8 víme, že ponese velký OLED displej, nabídne bezdrátové nabíjení, nové biometrické prvky a cenu dosahující přinejmenším $1000. Podle nových informací to ale nebude vše. Apple se rozhodl významně zvětšit prostor věnovaný baterii. Oproti stávajícímu konceptu (níže vpravo), kdy je základní desce věnována zhruba třetina prostoru (ze sledované části konstrukce) a baterii asi dvě třetiny dostane nyní baterie o 20 % více místa.

Iphone 8 Battery

Aby tím neutrpěla funkční stránka zařízení, dojde k rozdělení základní desky na dvě části, které budou uspořádané ve dvou funkčních vrstvách spojených jednou spojovací. Od 20% navýšení prostoru lze očekávat přinejmenším 20-25% navýšení kapacity. Jak se to podepíše na výdrži telefonu, bude záviset hlavně na energetických nárocích nového OLED displeje.

Právě v souvislosti s displejem se dostáváme ke druhé novince. 5,8″ displej díky redukci okrajů bude možné implementovat do telefonu o rozměrech podobných, jaké měly iPhony s 4,7″ displejem. Nový 5,8″ OLED nabídne rozlišení 2800×1242, ovšem jen část bude dostupná pro běžné využití. Konkrétně půjde o úsek o 2436×1125 pixelů.

Iphone 8 Display

Po okrajích zůstanou nevyužité pruhy o šíři téměř 60 pixelů a ve spodní část zůstane širší pruh o více než 300 pixelech. Tento pruh bude fungovat odděleně, koncepčně se přiblíží dotykovému rozhraní na novém MacBook Pro. Zřejmě nahradí hlavní tlačítko a zřejmě i další základní funkční prvky. Jestli budou mít specifické funkce i ~60pixelové pruhy při okrajích (např. ovládání hlasitosti), nebo zkrátka jen „zbyly“ v důsledku zachování určitého poměru stran hlavní části zobrazovací plochy, zatím není jisté.

Diskuse ke článku iPhone 8 dostane větší baterii a dotykový ovládací panel

Sobota, 18 Únor 2017 - 23:20 | junk mail | OLED displej sám o sobě může snížit spotřebu...
Sobota, 18 Únor 2017 - 13:00 | zx cygnus | >Zvětšit displej na úkor okrajů pouzdra a pak...
Pátek, 17 Únor 2017 - 19:20 | BTJ | Dulezite je to "KGI research" a ta veta...
Pátek, 17 Únor 2017 - 12:35 | Riman | Zvětšit displej na úkor okrajů pouzdra a pak...

Zobrazit diskusi