Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Jak bezplatně stahovat videa z YouTube ve 4k rozlišení a formátu MP4/MP3?

PR článek
Ačkoliv se placené služby pro přehrávání hudby stávají čím dál populárnější, stále je jejich archiv omezený. Pokud si chceme poslechnout něčí cover, kapelu kamaráda či alternativní verze našich oblíbených písniček, musíme se přesunout na YouTube. Jak si tedy takovou písničku stáhnout k sobě do počítače či do mobilu ve formě MP3/MP4, a to i v té nejvyšší kvalitě?

Na internetu dnes nalezneme několik nástrojů, které umožňují stahovat videa z YouTube. Některé jsou nefunkční, další nabízejí jen mrzkou kvalitu a jiné jsou dokonce nebezpečné, jelikož na vás vyplivnou tucet vyskakovacích oken a vystavit vás nebezpečí počítačovým virům. Sáhněte raději po sofistikovanějším nástroji. Doporučit můžeme například WinX Video Converter, u kterého si vystačíte i s bezplatnou verzí. Čtěte až do konce a dozvíte se, jak získat plnou verzi zcela zdarma. 

WinX Video Converter navíc zvládne daleko více než jen stahovat videa z YouTube. Podobně si totiž poradí i se stovkami dalších webových stránek, jejichž kompletní seznam naleznete na oficiálních stránkách. Namátkou můžeme zdůraznit třeba Instagram, Facebook, Soundcloud, Twitch či online archivy České televize a Primy. Do přehrávače stačí překopírovat odkaz na dané video, vybrat jeho kvalitu, rozlišení, a dokonce i titulky, pokud jimi zdroj disponuje.

WinX Video Converter vytáhne ze zdroje i video o 4k rozlišení, čímž drtí prakticky všechny své konkurenty, kteří nabízejí nanejvýš 1080p. To samé platí i o videích podporujících HDR technologii, ke kterým se dostanete stejně tak snadno. Tento nástroj však slouží také k samotné konverzi audio a video souborů.

Jak zdarma opravit nefunkční film s HDR, který televize nespustí?

Přestože jsou televize čím dál chytřejší, stále narazíme čas od času na video, které neschroustnou ani nejdražší modely prémiových značek. Nejčastěji je však na vině kodek audia či videa, se kterým si televize neporadí. Tato překážka dokáže pokazit den, obzvláště pokud jste danou verzi stahovali třeba několik dní.  

Prohnat takový snímek přes běžný konvertovací software ovšem může být problematické, protože HDR je stále relativně nová technologie, kterou řada vývojářů těchto nástrojů zaspala. To naštěstí není případ WinX Video Convertoru. Stačí do něj snímek přetáhnout, vybrat jiný kodek pro audio či video a spustit konverzi. Za pár minut máte kompatibilní verzi filmu, který neutrpěl na kvalitě, ba naopak – starším filmům můžete dokonce vdechnout nový život za pomoci 4k upscalingu, kterým WinX Video Convertor disponuje.

WinX Video Convertor tento měsíc seženete na oficiálních stránkách v plné verzi zdarma, která se brzy zase vrátí na svých standardních 60 dolarů za licenci. Zároveň s tímto programem získáte přístup také k šikovnému nástroji pro správu fotografií na iPhone zařízeních WinX MediaTrans a sadu presetů a filtrů pro úpravu HDR fotografií.