Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Jakou vybrat 3D tiskárnu? Pořidťe si model Creality či Anycubic s až -47% slevou

PR článek

Zdroj: Shutterstock

Moderní doba přináší do našich životů nekonečné inovace a technologické revoluce, které se dotýkají téměř všech aspektů našeho každodenního života. Jednou z nejzajímavějších a dynamicky se rozvíjejících oblastí je 3D tisk. Co začalo jako experimentální technologie, se stalo klíčovým prvkem pro mnoho podnikatelů, kteří chtějí rozšířit své obchodní možnosti a přinést své nápady do reality.

3D tisk je rychle rostoucím odvětvím, které umožňuje podnikatelům vytvářet a produkovat širokou škálu výrobků a modelů přesně podle svých potřeb. 3D tisk se stal nezbytným nástrojem pro inovaci a kreativitu v mnoha odvětvích. Od průmyslových prototypů po vlastní výrobu a personalizované dárky, tisk 3D mění pravidla hry a otevírá nové příležitosti pro podnikání.

Jedním z klíčových prvků, kterým 3D tisk mění dynamiku podnikání, je možnost nabídnout tisknutí 3D modelů na zakázku. To znamená, že podnikatelé mohou vytvořit ziskový byznys, který se specializuje na výrobu unikátních a personalizovaných tisknutých modelů pro své zákazníky. Od výroby náhrdelníků na míru až po replikace uměleckých děl či náhradní díly do jejich zařízení, které se těžko shání.

3D tiskárna Kobra 2 Neo LeviQ

Pro ukázku vám představíme dva modely tiskáren, které patří k těm nejpopulárnějším. Jako první zde máme model Kobra 2 Neo LeviQ. Tato tiskárna dokáže využít maximální rychlostí tisku 250 mm/s a doporučenou rychlostí 150 mm/s pro větší výkon i přesnost tisku.

Nově integrovaný extrudér je vybavený vylepšeným tavitelným systémem a chladicím systémem s výkonem 60W. Chladicí ventilátor s otáčkami 7000 ot./min přispívá k rychlejšímu ochlazování modelu a tím i jeho formování. Celou tiskárnu pak můžete ovládat celkem pohodlně přes 2,4 placovou LCD obrazovku a intuitivní uživatelské rozhraní.

Z hlediska technických specifikací je tiskárna Kobra 2 Neo vybavena automatickým nivelačním systémem, magnetickou pružinovou ocelí jako tiskovou platformou a přímým extruderem. Jako filamenty můžete použít standardní materiály jako PLA, TPU, ABS a PETG. Kobra 2 Neo LeviQ potěší i po stránce maximální velikost tisku, která je 220 x 220 mm, což je více než dostačující pro většinu vašich projektů.

3D tiskárnu Anycubic Kobra 2 Neo LeviQ nyní pořídíte s -47% slevou v internetovém obchodě Cafago. Tato nabídka je ovšem časově i kusově omezena. Součástí ceny je i doprava zdarma ze sousedního Německa, díky čemuž se vyhnete doplatkům na CLO a DPH. Pro ještě vyšší slevu využijte náš slevový kupón SRUYK3

3D tiskárna Creality Ender-3 V3 SE

Další velice uživatelsky pozitivně hodnocenou 3D tiskárnou je Creality Ender-3 V3 SE. Svou popularitu si získala tato tiskárna zejména díky své univerzálnosti a jednoduchému ovládání vhodnému i pro začátečníky. Dalším podstatným faktem je maximální tisknutelná velikost, a to 220 x 220 x 250 mm, což je v této kategorii spíše nadprůměrné.

Ender-3 V3 SE je vybavena přímým extrudérem "Sprite," který umožňuje plynulé podávání různých filamentů, včetně PLA, PETG a TPU. Jeho jednoduché mechanismy pro vložení a vyjmutí vlákna usnadňují výměnu těchto filamentů. Když jde o tiskovou přesnost, tato 3D tiskárna nás nezklame. Dvojité lineární hřídele v ose Y jsou vyrobeny z pevné oceli odolné proti opotřebení a zajišťují trvalý a rovnoměrný pohyb.

Duální osa Z je synchronizována kvalitním rozvodovým řemenem, což zaručuje vysokou kvalitu tisku a precizní detaily modelů. Vzhledem k délce tisku je pak naprosto nezbytné, aby tiskárna disponovala i funkcí pro obnovení tisku v případě výpadku.

3D tiskárna Creality Ender-3 V3 SE se sice ve slevové akci v internetovém obchodě Cafago nenachází, ovšem s naším kupónem RTUKS3 získáte -25% slevu! I v tomto případě máte dopravu zdarma ze sousedního Německa, takže se vyhnete doplatkům na CLO a DPH. Zaklepat vám s ní může kurýr na dveře už za 1-2 pracovní dny.