Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Nový MacBook Pro doplní OLED displej nad klávesnicí

MacBook Pro
Nejzajímavější novinkou Applu letošního roku podle analytika Ming-Chi Kua nebude ani iPhone, ani iPad, ale nová generace MacBook Pro, která po letech evolučního leštění přinese výraznou změnu.

Pokud byste procházeli jednotlivé produktové řady společnosti Apple, asi byste nenašli mnoho takových, během jejichž evoluce byl výrobce tak konzervativní, jako právě při vývoji MacBook Pro. Zda je to dobře, špatně (případně je vám to jedno), nechám na vašem uvážení. Jisté však je, že se to změní.

Podle analytika společnosti KGI Securities, Ming-Chi Kua, který se právě na Apple specializuje, přinese nová generace MacBooku zaměřeného na náročnější uživatele větší počet změn. V první řad dojde ke ztenčení a odlehčení. Dále bude doplněn o prvky, které již společnost použila na 12″ řadě MacBook. Přibude Touch ID nebo nový displej.

Řeč není o hlavním displeji notebooku, ale menším OLED displeji, který bude vybaven dotykovým rozhraním a umístěn v prostoru nad klávesnicí. Tam nahradí samostatné ovládací prvky, sloužit bude jako informační a vstupní rozhraní pro nastavení, která jsou obvykle realizovaná přes funkční klávesy. Upravena bude i designová stránka, novinkou by měly být kovové doplňky (panty). Z rozhraní se počítá s USB-C a Thunderbolt 3.

Krom nových MacBook Pro ve 13″ a 15″ provedení dojde i na výkonnější 13″ MacBook, který by měl být koncipovaný v podobném stylu jako stávající 12″ model s Retinou. Apple plánuje i změny v segmentaci. Základní řadou se stane MacBook Air, střední třídou MacBook a nejvyšší MacBook Pro.

Zdroje: 

Diskuse ke článku Nový MacBook Pro doplní OLED displej nad klávesnicí

Žádné komentáře.