Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Microsoft a HP investují 250 miliónů USD, MS z Číny neodejde

Steve Ballmer

Společnosti Microsoft a Hewlett Packard se rozhodly společně investovat během tří let čtvrt miliardy USD do vývoje a modernizace ještě větší semknutosti jejich softwaru a hardwaru, aby mohly jak velkým korporacím, tak i malým a středním podnikům nabídnout cenově dostupná řešení jak serverové platformy směřující k tzv. „cloud“ zpracování více stroji, přesunem aplikací i dat na internet, tak i aplikační software a služby. Nabídka nebude směřovat jen ke koncovým uživatelům, ale zjednoduší i práci jejich více než 32 000 obchodních partnerů po celém světě. Chtějí takto lépe odolávat konkurenci v podobě řešení nabízených IBM, Oracle a dalších.

Obecný text smlouvy i oficiální zprávy nám nedává vědět, co přesně mají obě firmy za lubem, ale jistě půjde jednak o nabízení osvědčených, otestovaných a funkčních řešení hardwaru HP, především v podobě serverů, a softwaru MS s důrazem na stěhování datových center, výpočetního výkonu i samotných aplikací na internet. Nemalá částka investice se jistě rozpustí v reklamě, různých PR akcích a školení potřebných odborníků.

Ve čtvrtek pak ještě Steve Ballmer v rozhovoru pro CNBC reagoval na vystoupení Google proti hackerským útokům směřovaným z Číny v tom smyslu, že Microsoft z Číny odcházet nehodlá a své aktivity tamnímu právu přizpůsobí. Jak by také ne, však jistě cítí šanci být v Číně mocným konkurentem Google s jeho Bing vyhledávačem, mohl by jeho uprázdněné místo dokonce zaujmout. Google tak stojí proti Číně stále sám, nedávná vlažná podpora od Yahoo! mu mnoho nepomohla. Hned po zveřejnění rázného kroku Google s ukončením filtrování čínského internetu a s informací o možném opuštění tamního trh, se prudce zvedly akcie Baidu, čínské vyhledávací jedničky. Akcie Google sice klesly, ale pomalu se pak vrátily na původní hodnotu.

Diskuse ke článku Microsoft a HP investují 250 miliónů USD, MS z Číny neodejde

Úterý, 19 Leden 2010 - 07:38 | co je | Smutné na tom je, že soft, filmy a hry se...

Zobrazit diskusi