Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Microsoft neuspěl v odvolání ve sporu o patent na „Custom XML“

Microsoft Word logo nové

Právě na prvního dubna si federální odvolací soud „nevystřelil“ z Microsoftu, když zamítl odvolání v případu, který se točí kolem patentu na „Custom XML“. Maličká firma i4i vede s Microsoftem spor již zhruba rok, loni v květnu jí přiřkl soud 200 miliónů dolarů a v srpnu dokonce došlo na vyřknutí zákazu prodeje Wordu, ve kterém Microsoft údajný patent i4i porušuje. Microsoft sice zákaz prodeje Wordu úspěšně zvrátil, ale nebylo mu to nic platné, pod stromeček loni dostal Microsoft od soudu nařízeno zaplatit firmě i4i odškodné 290 miliónů dolarů a od 11. ledna letošního roku nesmí prodávat „závadnou“ verzi Wordu, takže ji musel změnit, aby mohl Word na americkém trhu zůstat.

Microsoft se i přes změnu ve Wordu odvolal k federálnímu odvolacímu soudu, tři soudci už v prosinci odvolání zamítli, takže firma podala žádost všem 11 soudcům federálního odvolacího soudu. Právě včera i těchto 11 soudců žádost o odvolání zamítlo. Microsoft má možnost znovu podat odvolání, stejně tak se může s odvoláním obrátit na soud nejvyšší. Možnosti ještě ve firmě zvažují, ale neděláme si iluze, že by spor byl tímto definitivně u konce. Něco nám napovídá, že nyní bude Microsoft zaměstnávat soud nejvyšší, protože federální odvolací mu zrovna dvakrát (doslova) nakloněn není.

Tagy: 
Zdroje: 

WIFT "WIFT" WIFT

Bývalý dlouholetý redaktor internetového magazínu CDR-Server / Deep in IT, který se věnoval psaní článků o IT a souvisejících věcech téměř od založení CD-R serveru. Od roku 2014 už psaní článků fakticky pověsil na hřebík.

více článků, blogů a informací o autorovi

Diskuse ke článku Microsoft neuspěl v odvolání ve sporu o patent na „Custom XML“

Žádné komentáře.