Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Microsoft a Red Hat navazují ještě užší spolupráci

Red Hat Brno
Dalo by se říci, že spolupráce Microsoftu s linuxovými firmami má již letitou tradici, která se navíc nadále prohlubuje.

Už zhruba dva roky probíhá velká spolupráce Red Hatu a Microsoftu na poli cloudových služeb a platformy .NET. Ta se postupně prohlubuje.

Novinky letošního léta jsou velké. Zahrnují pochopitelně cloudy, tedy konkrétně spolupráci týkající se hybridních cloudových služeb. Nově bude možné používat systémy rodiny Windows Server v podobě kontejnerů na OpenShiftu od Red Hatu a naopak bude možné provozovat OpenShift na cloudové platformě Microsoft Azure. Red Hat zase do Enterprise Linuxu (RHEL) i OpenShiftu přidává podporu Microsoft SQL Serveru.

Tyto kroky samozřejmě směřují k tomu, aby mohl zákazník zvolit zase o kus větší kombinaci nástrojů, služeb a prostředí, na kterém je bude provozovat. Jestli se rozhodne pro Microsoft na Red Hatu běžícím na Microsoftím cloudu, nebo jinou kombinaci, je tak zase o něco více na něm, protože tento další krok přidává zase více flexibility do nabídky obou firem pro významné zákazníky. Ostatně s tím souvisí třeba čerstvě oznámené otevřené .NET Core 2.0, které nově Red Hat umí nabídnout jako OpenShift kontejner.

Možná mě ortodoxní příznivci Linuxu i ortodoxní fanoušci Microsoftu nebudou mít rádi, ale takhle nějak jsem si to před mnoha lety představoval.

Zdroje: 

Red Hat / Microsoft

David "David Ježek" Ježek

Bývalý zdejší redaktor (2005-2017), nyní diskusní rejpal.

více článků, blogů a informací o autorovi

Diskuse ke článku Microsoft a Red Hat navazují ještě užší spolupráci

Žádné komentáře.