Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Microsoft vydal aktualizovaný Skype 4.3 pro Linux

Linuxový Skype je sice ve skluzu za Windowsovým, ale Microsoft jej stále vyvíjí. Nová verze implementuje nové rozhraní a podporu cloudu.

Bavíme se konkrétně o verzi Skype for Linux 4.3.0.37. Ta nabízí mírně upravené uživatelské rozhraní, cloudový Group Chat, kvalitnější přenos souborů ve chvíli kdy je používáno více zařízení a výrazně lepší přístupnost pro lidi se zrakovým omezením či přímo slepotou. Je zde také podpora pro novější verze PulseAudio 3.0 a 4.0 a také obligátní oprava haldy blíže nespecifikovaných chyb.

Tato verze mimochodem odstraňuje přímou podporu pro zvukový server Alsa - jistě k nelibosti mnoha odpůrců Lennartových novot jako systemd či v tomto kontextu právě Pulseaudio. Tak či onak, Microsoft pro tuto verzi Skypu prostě doporučuje nainstalovat PulseAudio 4.0 či vyšší (PA se aktuálně nachází ve verzi 5.0), s ním má mít nový Skype 4.3 pro Linux nejlepší volání.

Ke stažení:

Je hezké vidět, že ač Microsoft bojuje s Linuxem na mnoha frontách a často řekl bych skoro až podpásovkami (FUD kolem sw patentů na Linux / Android), systém nadále podporuje, ať již přímou spoluprací na virtualizačních a serverových věcech, kdy sám přispívá do linuxového jádra (nezřídka ve větší míře než třeba Canonical), nebo právě v aplikacích, kde jde právě o Skype.

Tagy: 
Zdroje: 

Galerie ke článku

David "David Ježek" Ježek

Bývalý zdejší redaktor (2005-2017), nyní diskusní rejpal.

více článků, blogů a informací o autorovi

Diskuse ke článku Microsoft vydal aktualizovaný Skype 4.3 pro Linux

Žádné komentáře.