Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Microsoft zaznamenal podobně dobrý kvartál jako při uvedení Windows 7

Microsoft logo
Druhý kvartál fiskálního roku 2011, který u Microsoftu skončil s loňským rokem (31. prosince), zaznamenala společnost rekordní tržby. Nejvíce Microsoftu vynesla Business divize následována divizí Windows a Windows Live, Servery a zábavní divizí (Xbox a spol.), celkem to bylo skoro 20 miliard USD…
Microsoft - finanční výsledky od fiskálního roku 2008 do Q2 2011

Špička ve druhém kvartálu fiskálního roku 2010 byla nejspíše dána faktem uvedení systému Windows 7 (stalo se tak v říjnu 2009, což už spadá do prvního měsíce druhého kvartálu fiskálního roku 2010). Divize Windows a Windows Live tenkrát vygenerovala příjmy ve výši téměř $7 miliard, druhý kvartál fiskálního roku 2011 už to bylo jen $5 miliard, o to více se musely snažit ostatní divize, aby byl tento kvartál ještě lepší než tentýž v loňském roce, což se nakonec o kousek podařilo, čistý zisk byl jen o „pár“ miliónů nižší.

Microsoft za druhý kvartál fiskálního roku 2010 prodal přes 60 miliónů licencí Windows 7, do této doby to pak bylo už 300 miliónů licencí a Windows 7 se tak používají na 20 % počítačů připojených k internetu, tvrdí tisková zpráva společnosti. Podle téže zprávy už také došlo ke 20 miliónům stažení Internet Exploreru 9 v dosavadních beta verzích, což je podle Microsoftu nejstahovanější betaverze prohlížeče. Superlativy Microsoft nešetří ani u kancelářského balíku Office (ten patří do oné Business divize), i Office 2010 je nejprodávanější verzí, která tu předchozí (Office 2007) předčila za stejné období od uvedení o 50 %. Microsoft též nezapomněl připomenout, že na CESu před necelým měsícem oznámil podporu další verze Windows pro SoC architektury (jinými slovy pro ARM, Microsoft to nyní jen neřekl naplno, ale měl to na mysli).

WIFT "WIFT" WIFT

Bývalý dlouholetý redaktor internetového magazínu CDR-Server / Deep in IT, který se věnoval psaní článků o IT a souvisejících věcech téměř od založení CD-R serveru. Od roku 2014 už psaní článků fakticky pověsil na hřebík.

více článků, blogů a informací o autorovi

Diskuse ke článku Microsoft zaznamenal podobně dobrý kvartál jako při uvedení Windows 7

Žádné komentáře.