Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Z Playstation VR je bestseller, Microsoft kontruje slevou Xboxu One

Oficiální cenu $399, respektive $458 včetně kamery, kterou Playstation VR vyžaduje, zřejmě majitelé Playstation 4 nevnímají jako vysokou - spíš naopak jako nízkou. Ze setu se totiž stal bestseller.

Mluvit více než půl roku před vydáním o bestselleru může vyznívat trochu zvláštně, ale současná doba přeje strategii prodeje na předobjednávky (aneb již dnes vám můžeme slíbit víc, než má v nabídce konkurence). Chytré mobily, chytré hodiny, chytré brýle, virtuální brýle - uživatelé jsou nadšení z něčeho, co ještě dlouhé měsíce mít nebude a výrobce zná přesně poptávku a nehrozí přestřelení nebo podstřelení výroby. Spokojení jsou zkrátka všichni. Nejinak tomu je s Playstation VR.

Byť Sony minulý týden potvrdila dostupnost setu v říjnu, dostal se již nyní na Amazonu (který předobjednávky přijímá) Playstation VR na post vůbec nejprodávanějšího produktu sekce počítačů a her. Dost možná se zopakuje historie a Sony bude opět překvapená z toho, že je o její nový produkt zájem, aniž by věděla proč (anebo už naopak našla příčinu, kvůli které se Playstation 4 prodává tak dobře a tohoto poznatku využila při ohlášení VR setu).

Vzedmutí obrovské vlny zájmu zřejmě zaregistroval i Microsoft, který v rámci svých možností zahájil protiútok akční slevou Xboxu One, který bude dočasně dostupný za oficiální cenu $299. Standardní doporučená cena je $349, takže půjde o úsporu $50 / ~1800 Kč. Zvýhodněnou nabídku hardwaru zítra doplní jarní propagační akce, která přinese slevy na hry dosahující až 40-60 %, ve výjimečných případech i více. To se ovšem nebude týkat pouze her pro Xbox One a zpětně kompatibilních titulů Xbox 360, ale také verzí pro PC/Windows.

V rámci Xbox Store by mělo být uživatelům s účty Xbox Live Silver / Gold dostupných kolem 150 titulů, mezi nimiž by měly být zahrnuté i Call of Duty: Black Ops 3, Halo 5, Far Cry Primal a Fallout 4. Další zvýhodněná nabídka by se měla týkat i televizních služeb a filmů ve Microsoft Store, což už ale lze vnímat nanejvýš jako velmi nepřímou formu konkurence.

Zdroje: 

TweakTown (1, 2)

Diskuse ke článku Z Playstation VR je bestseller, Microsoft kontruje slevou Xboxu One

Úterý, 22 Březen 2016 - 18:29 | HKMaly | "Nedoziju" ... ono by to slo i dneska,...
Úterý, 22 Březen 2016 - 16:30 | Zenith | K tomu poslednímu odstavci, grafická kvalita je...
Úterý, 22 Březen 2016 - 10:12 | Kert | Místo aby MS countroval novou verzí Xbox One with...
Úterý, 22 Březen 2016 - 09:49 | danieel | Podle me za to muze nesmyslna cena Oculusu :)

Zobrazit diskusi