Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Přidání souborů na CD, smazání disku

diit.cz logo na CD-R serveru 1. dubna 2009
Windows XP jsou prvním operačním systémem od Microsoftu, který přímo v sobě bude podporovat vypalování datových CD. WIFT, kterého můžete znát především z auditorií, se podíval jak se pod Windows XP vypaluje. Článek navíc doplnil spoustou obrázků z kterých je dobře vidět, jak budou nová Windows XP vypadat. Pokud byste se chtěli o Windows XP dozvědět něco dalšího, i když by to mělo méně společného s vypalováním CD, neostýchejte se a dejte nám vědět v auditoriu.

Kapitoly článků

1.  Úvod
5.  Přidání souborů na CD, smazání disku

Je dobré nejprve vložit do vypalovačky to CD, na které chceme přidávat soubory. Potom jednoduše zase průzkumníkem nebo čímkoliv jiným (co to svede) nahrajeme soubory na CD, stejně jako když jsme vytvářeli nové CD. Vizuálně pak velice snadno rozeznáme soubory, které jsme přidali, a které již na CD fyzicky jsou.

Stávající a přidané soubory na CD

Celý proces přidávání souborů a vypálení je naprosto stejný jako v předchozím případě. Pro uživatele se nic nemění. Natahá soubory na CD a stiskem Write to CD se vše vypálí. Původní data budou samozřejmě na CD stále vidět (systém automaticky importuje předchozí session).

Pokud na CD již nějaká data byla (jako v tomto případě), objeví se také položka Erase files on CD-RW. Touto volbou se nedělá nic jiného, než že se celé CD smaže. Tedy ne celé, systém naštěstí používá rychlé vymazání (ale stačí to na to, abyste disk vyprázdnili).

Vymazat CD-RW

Celé CD můžete samozřejmě také smazat kliknutím pravým tlačítkem myši na příslušnou mechaniku, která představuje vypalovačku, volbou Erase CD-RW. Je zde vidět, že do běžných příkazů, jako vysunout (popř. formátovat disketu u disketových mechanik), byly zařazeny i tyto příkazy, které jsou běžné pro práci se zapisovacími CD. Některé běžné vypalovací programy sami podobnou volbu do těchto menu integrují.

Úspěšně smazané CD

I na vymazání CD je tu průvodce, který končí takovouto hláškou. Řekl bych, že průvodci by měli být menší. Podle mě svým velkým vzhledem dělají z takové prkotiny, jako je smazání CD, obrovskou událost, která by se měla oslavit. Přitom by stačilo

, které by vám oznámilo, že CD bylo úspěšně vymazáno :-)

Kapitoly článků
1.  Úvod
5.  Přidání souborů na CD, smazání disku

WIFT "WIFT" WIFT

Bývalý dlouholetý redaktor internetového magazínu CDR-Server / Deep in IT, který se věnoval psaní článků o IT a souvisejících věcech téměř od založení CD-R serveru. Od roku 2014 už psaní článků fakticky pověsil na hřebík.

více článků, blogů a informací o autorovi

Diskuse ke článku Vypalování CD ve Windows XP

Žádné komentáře.