Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Qualcomm Snapdragon zamíří do TV, set-top boxů, ale i automobilového průmyslu

qualcomm-snapdragon-logo
Procesory od Qualcommu má jistě řada z nás spojené výhradně s mobilní platformou, tedy jako výkonnostní čipy pro tablety a mobilní telefony. Snapdragon 802 si však s podporou UltraHD již říká o víc…

Qualcomm rozhodně na nic nečeká a již aktivně přizpůsobuje své procesory pro reálné nasazení do Smart TV a řady set-top boxů. Čtyřjádrový Snapdragon 802 s frekvencí 1,8 GHz a grafickým jádrem Adreno 330 si se svým dostačujícím výkonem poradí s přehráváním videa v rozlišení až 4K. Mimo to do výbavy dostane i podporu pro zpracování vysílání, analogového i digitálního vstupu i výstupu a kompatibilní software s Android 4.4 Kitkat pro další aplikační rozvoj. Podpora pro bezdrátové připojení dual-band 802.11ac samozřejmě zůstává.

Qualcomm-on-MWC-2013

Druhý čip nese označení Snapdragon 602A a jeho hlavní uplatnění vidí Qualcomm v automobilovém průmyslu. Stejně jako v případě Snapdragonu 802 se jedná o čtyřjádrový procesor s grafickým čipem Adreno 320 a Hexagon DSP pro prostorový zvuk DTS a Dolby. Nezapomnělo se samozřejmě ani na bezdrátovou konektivitu reprezentovanou podporou pro 3G/4G, Wi-Fi, Bluetooth a navigační systém GNSS (družicový polohový systém).

První produkty osazené těmito čipy by se dle Qualcommu mohly objevit později v tomto roce.

Jiří Molnár

Pracoval zde pět let jako šéfredaktor serverů CDR.cz, DIIT.cz a PCPoradenstvi.cz. Aktivně se podílel na tvorbě obsahu všech tří webů, primární rolí však bylo řízení redakčního týmu a prosazování marketingové strategie. Dnes pracuje jako IT konzultant a frontend vývojář na volné noze.

více článků, blogů a informací o autorovi

Diskuse ke článku Qualcomm Snapdragon zamíří do TV, set-top boxů, ale i automobilového průmyslu

Žádné komentáře.