Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Radeony Volcanic Islands jsou nechtěně oficiálně potvrzeny

GPU APU ATI AMD
O nové generaci Radeonů, která je podle stávajících informací chystaná na letošní podzim, zatím AMD otevřeně nemluvila, takže bylo třeba dosavadní zprávy brát za spekulace. To se nyní mění.

Webmaster čínských stránek AMD udělal drobnou chybku, díky níž se stal veřejně přístupným rozvrh přednášek, které AMD chystá na nejbližší týdny v rámci Číny a Tchajwanu. Tento nedostatek byl sice záhy napraven, ale jak je známo - co internet jednou schvátí, to už více nenavrátí :-).

Crystal System, Solar System, Volcanic Islands

Uživatel Lorien z HardOCP fóra si včas uvědomil, že tyto informace nebudou veřejně k dispozici věčně, a tak zazálohoval výše uvedený screenshot, ze kterého se dozvídáme:

  • nová generace mobilních grafik ponese název Crystal System (nástupce stávajících Solar System)
  • druhá generace mobilních Jaguárů ponese název Mullins a Beema
  • na září je chystáno školení na téma vývoje nereferenčních karet pro high-endové GPU

U druhých dvou bodů se můžeme zastavit podrobněji. O APU Beema již víme, půjde o přímého nástupce letošního APU Kabini. APU Mullins ale dosud v oficiálních materiálech zmíněno nebylo, ale jelikož má jít o produkt postavený na architektuře Jaguar, mohl by to být nástupce APU Temash, tzn. tabletový SoC.

Co se týká nové generace grafických karet, nemáme k dispozici informaci, s jakým předstihem obvykle AMD pořádá školení pro výrobce grafik. Je však otázkou, zda má smysl toto datum spojovat s vydáním nové generace, protože na samotné vydání jsou zpravidla připravené jen referenční návrhy vyrobené v jedné továrně a rozdělené mezi ostatní „výrobce“. S jistotou však lze říct, že vydání nových čipů koncem letošního roku už není jen spekulací, ale již oficiálně - byť nechtěně - zveřejněným faktem.

Diskuse ke článku Radeony Volcanic Islands jsou nechtěně oficiálně potvrzeny

Čtvrtek, 18 Červenec 2013 - 11:56 | Richmond | Ale jdi ty brepto :) Oficiálně měl taky vyjít...
Středa, 17 Červenec 2013 - 23:50 | no-X | Pěkná představa, ale proč by to dělali? Už...
Středa, 17 Červenec 2013 - 16:27 | BTJ | Tyhle jakoze omyly, jsou uz fakt trapne ........

Zobrazit diskusi