Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Rychleji a levněji do práce? Pořiďte si přenosný elektrický skútr od Xiaomi

PR článek
Elektromobilita pokrývá daleko širší spektrum produktů než jen elektromobily. Jednou z nejdostupnějších kategorií, které ovšem o to více využijete během každodenního života, jsou elektrické koloběžky. Usnadní cestu do práce, z nákupů a ušetří drahocenný čas při čekání na městskou hromadnou dopravu.

Čas je v současnosti tou nejdražší komoditou, se kterou bychom měli všichni šetřit. Vyvarujme se tedy těm příležitostem, kde jim zbytečně marníme. Každý den trávíme na nohou několik hodin, přestože bychom stejnou trasu mohli stihnout na elektrickém skútru prakticky v rámci několika minut. Ve městech se zdržujeme u dopravních ostrůvků a postáváme v součtu hodiny týdně hleděním do vzduchoprázdna. 

S elektrickým skútrem můžete nějaký jízdní řád ignorovat, stejně jako příležitostné kolony nebo uzavírky. Svůj den tak využijete naplno, a desítky minut denně investujete do něčeho produktivnějšího – nebo naopak, schrupnete si ráno o něco déle. Xiaomi M365 navíc pohodlně složíte během 3 sekund a díky nízké hmotnosti přenesete v ruce. Staňte se obojživelníkem mezi silnicí a chodníkem.

Xiaomi M365 patří mezi cenově nejdostupnější elektrické koloběžky, navíc pod taktovkou světoznámé společnosti, která vyniká svým nedostižným poměrem ceny ku výkonu. Nejnovější model Xiaomi M365 dokonce v těchto dnech naleznete v 47% slevě v internetovém obchodě TomTop. Do výprodeje však bylo zařazeno jen 300 kusů a v době publikace článku již třetina zmizela. Mrkněte tedy, zda máte štěstí, a ještě na vás nějaký kus zbyl.

Xiaomi M365 nabízí systém rekuperace kinetické energie, kterou přeměňuje v elektrickou energii sloužící k maximalizaci dojezdu, který činí skvělých 30km na jedno nabití – tak akorát na přejezd z jednoho konce Prahy na druhý. O maximální dojezd se stará 18 650 baterie o kapacitě 280Wh.

Na rovném povrchu vyvinete rychlost až neuvěřitelných 25 km/h, které vás tak ve městě dopraví prakticky kamkoliv v řádu několika málo minut. Koloběžku pak můžete nabíjet klasicky kabelem buďto doma nebo v práci.


O bezpečnost jízdy se stará systém dvojitých brzd, z přední strany protiblokovací ABS brzdný systém, zezadu mechanický. Velikost koleček o 8.5‘‘ zajistí bezpečnou jízdu na každé vozovce (včetně našich kodrcáků) a voděodolnost na úrovni IP54 vás nenechá ve štychu ani v dešti. Materiál z hliníkové slitiny vydrží i hrubé zacházení.

Samozřejmostí je tempomat, ukazatel stavu baterie, světelné prvky pro jízdu v noci a propojení s mobilním telefonem, ve kterém si skrze aplikaci můžete měřit rychlost, své návyky, trasu a další statistiky.

Tip na závěr. Omezené množství kusů, které zařadil internetový obchod TomTop do svého výprodeje, jsou posílány z českého skladu, který je však na stránkách označován coby Germany Warehouse – patrně je sousední Německo lukrativnější trh. Chcete-li se vyhnout clu a dalším poplatkům, zvolte německý sklad. Dopravné je zdarma.

Objednávejte včas, třetina skladových zásob zmizela již v prvních hodinách od zahájení.