Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Infografika: Nejúspěšnější Samsungy historie

Samsung 10m club smartphones
Samsungu se tento týden podařilo dosáhnout 10 milionů prodaných smartphonů Galaxy Note 3 a při této příležitosti se pochlubil trochou historie - přehledem nejprodávanějších modelů poslední dekády…

Samsung vstoupil na trh s mobilními telefony již v 80. letech, ale jméno si v branži udělal až o dvě dekády později. V podstatě i na našem trhu začala většina zákazníku vnímat přítomnost Samsungu až v souvislosti s jeho legendárními véčky. Právě ta přispěla k prvnímu celosvětovému úspěchu a model SGH-T100 se stal vůbec prvním firemním kouskem, který překonal 10 milionů prodaných kusů (jako nyní Galaxy Note 3).

Od té doby se tohoto cíle dařilo společnosti dosahovat téměř pravidelně v každém roce. Po véčkách si popularitu na několik let získaly výsuvné modely, které zůstaly na výsluní do roku 2009, kdy nastoupila éra velkých dotykových displejů. Prvním úspěšným modelem tohoto druhu ze stájí Samsungu se stal GT-S5230 Star - ještě však bez OS Android, s tzv. Haptic UI.

Android si získal přízeň zákazníků o rok později, kdy zároveň Samsung vsadil na určitou modelovou diverzifikaci. To se projevilo i na střídavých prodejích klasické řady Galaxy S s tabletovějšími modely Galaxy Note o vyšší úhlopříčce.

Nahradí jejich místo v žebříčku během příštích let prohnuté modely?

Samsung 10m club smartphones

Diskuse ke článku Infografika: Nejúspěšnější Samsungy historie

Pátek, 13 Prosinec 2013 - 11:46 | Miro | podla mňa tie brutal drahé telefóny sú...

Zobrazit diskusi