Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Silicon Optix chystá HD HQV Benchmark

2 otazky.
1) Ako moze byt za test spolu 105 bodov? Ak je jeden test je za 10b a za ostane je 25b tak neviem ako z toho dostat 105.
2) Aky algoritmus(staci mi zakladny princip) zabezpeci tak kvalitny deinterlacing, aby vyhovel tomuto testu? Myslel som, ze zpriemerovanie poli patri k tym lepsim.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Pokud vim, tak je to podobne jako u 50Hz signalu a 100Hz televizi. Opravdu kvalitni algoritmus by mel pro kazdou cast sceny vybirat nejvhodnejsi metodu, podle toto, jak moc se hybe, jak je detailni apod.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Ono to netestuje kvalitu kodekov ?

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

ASD_: http://neuron2.net/smart/smart.html
Jinak interlacing je ta nejvetsi prasarna co snad existuje,u filmu se to da jeste vetsinou doopravit, ivtc a nebo u palu blend sousednich fieldu, ale pokud to nekdo jiz prokladane natoci (vetsina domacich kamer vcetne tech HD,televizni vysilani vcetne sportovnich prenosu!!!!!)...tfuuj. Fakt to nechapu, prece by stacilo nastavit kvalitu/rychlost elektroniky na takovou uroven,aby zvladala 1080p a "i" rezimy vubec neuvazovat?! v dnesni dobe mi nedochazi,na co jsou vubec dobre...

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

to ASD_: diky za upozorneni, vypadla mi tam jedna pasaz, takze uz opraveno. jinak co se tyce deinterlacing alogritmu, ciste sarkasticky bych ani necekal, ze nas ati/nvidia, ale treba take tvurci stolnich prehravacu, nechaji nahlednout pod poklicku

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Tak by mne docela zajimalo kterych grafik se to konkretne tyka, bo sice starsi na tom byly docela spatne ale treba 8800 uz dopadla v podobnem testu temer na vybornou, konkurence od ati tesne za ni.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

DTSmaniac: Problém 1080p60 je v tom, že s ním nepočítá americká HDTV norma, protože má vyšší datový tok, než přenese kanál. Naopak moc nechápu problémy typu inverze telecine, to je blbost způsobu vysílání, vycházející ještě z NTSC. Pro film je ideální mód 1080p24, což je v pohodě zvládnutelné. Všechny HDTV zařízení by měly umět přepnout normu, takže není důvod prasit film převodem do 60i.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Na prokládaném režimu nevidím nic špatného, ovšem jen pokud se jej nic nesnaží vylepšovat. Prokládaně natočit - prokládaně zobrazit, jinak je to jen trhaný nebo rozmazaný kompromis. Deinterlacer by se měl použít jen když někdo zprasil převod z původně progresivního zdroje, pak ovšem nevím jak deinterlacer pozná typ onoho prasení...
Škoda že digitální TV standardy obecně neumožňují použití libovolného rozlišení, snímkové frekvence a prokládanosti (až do nějakých mezí), přičemž konverzi do podoby vhodné k zobrazení by si dělal až zobrazovač dle svých parametrů. S tím že nyní jediné "standardní" formáty obrazu by byly jen doporučené.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Jirka1: souhlas,vzdyt ja nic jinyho netvrdil :)
P_V: muzes mi prosim popsat vyhody toceni a zobrazovani prokladaneho videa? nejak dost dobre to nechapu, v dnesni dobe projektoru a LCD televizi..

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Prokladane video je o mnoho vyhodnejsi pri scenach kde je vice pohybu typicky pri sportovnich prenosech. Kdyz by se chtelo aby byl obraz stejne kvalitni pri progresivnim nataceni tak by se musela pouzit daleko vetsi snimkova frekvence a tim by datovy tok stoupnul tak ze by se jiz neprotlacil kanalem.
Bylo by to pekne, ale v tom pripade by treba v jednom multiplexu byli jen 2-3 stanice misto treba 6-ti. A jelikoz jde o penize tak udela kompromis ze se bude vysilat prokladane.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Tato diskuze je nyní společná i pro bleskovku Vyšel HD HQV Benchmark. Podrobnosti jsme si předst....

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Tato diskuze byla založena k článku Silicon Optix chystá HD HQV Benchmark.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

to DTSmaniac: Prokládané snímkování má zcela jasnou výhodu - právě možnost zobrazení po půlsnímcích, které mají dvojnásobnou frekvenci proti progresívním snímkům. Výsledkem je plynulejší pohyb..  A pokud jak snímací tak zobrazovací část řetězce prokládané řádkování zvládá, pak je výsledek lepší, než progresívní řádkování při stejné snímkové frekvenci. Tedy - progresívní snímání na 25 snímcích za selkundu bude ve výsledku mít méně plynulý pohyb než totéž snímáno prokládaně, tedy též 25 snímků za sekundu, ale 50 půlsnímků za sekundu. Ony totiž ty půlsnímky nesou onformaci o poloze zobrazovaných objektů 50x za vteřinu, nikoliv jen 25x... A mimochodem, ohánět se LCD televizory jako měřítkem kvality zobrazení mi přijde přinejmenším jako neinformované...

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.