Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Skládací telefon od Samsungu již příští rok?

Na příští rok chystá Samsung pětici vlajkových lodí. Čtyři z nich jsou klasickými nástupci již existujících řad, pátý ale vytváří zcela novou řadu a možná i nový trend skládacích smartphonů…

Skládací telefony samy o sobě nejsou žádnou novinkou, stačí zmínit důvěrně známá Véčka. I mezi nimi by se našly modely s operačním systémem, ale doposud žádný, který by umožňoval přeložení v oblasti dotykového displeje. Jeden takový bude součástí příští generace chytrých telefonů od Samsungu, která bude vydána v roce 2017.

Za několik měsíců vydá korejská společnost řadu Galaxy Note 6, kterým uzavře aktuální řadu. Nová bude zahrnovat Galaxy S8, Galaxy S8 Edge, Galaxy Note 7, Galaxy Note 7 Edge a nakonec i Galaxy X. Společným prvkem prvních čtyř je displej o rozlišení 2560×1440 typu Super AMOLED s rozložením masky RGB.

Maska diamond PenTile

Pátý, Galaxy X, bude prvním skládacím smartphonem Samsungu. Společnost vývoj podobného typu zařízení avizovala již před rokem, pracovně je označované jako Project Valley. Základem by měl být speciální flexibilní displej, který by měl zvládat opakované překládání. Co se týče jeho parametrů, nepůjde o kompromis, který by sice umožňoval překládání, ale v ostatních aspektech byl krokem (nebo několika) zpět. Nabídne 4k rozlišení a vyjde z masky diamond PenTile.

Předpokládá se, že telefon půjde přeložit v polovině, což zajistí lepší mobilitu, pohodlnější nošení. Pokud je tento odhad správný, půjde v podstatě o kombinaci konceptu Véčka, kterým kdysi Samsung na poli mobilních telefonů proslul, a tradičního konceptu smartphonu s velkým dotykovým displejem.

Zdroje: 

Diskuse ke článku Skládací telefon od Samsungu již příští rok?

Čtvrtek, 19 Květen 2016 - 21:19 | Sheldoniq | Při troše větším tahání si z toho vytáhnete...
Čtvrtek, 19 Květen 2016 - 19:24 | HKMaly | Skladaci telefon je polovicate reseni. Cekam na...
Čtvrtek, 19 Květen 2016 - 15:00 | Tosuja | Hm, to bude absolutni volovina, ale jenom tak do...

Zobrazit diskusi