Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

SureThing CD Labeler Deluxe 3.11

SureThing logo
Minulý týden jsem vás o pokračování miniseriálu o programech pro tvorbu bookletů a polepek na CD ochudil a tak přijměte dnes jeho druhý díl, který je však o něco delší, čímž si to u vás snad vyžehlím. Připomenu, že poprvé jsme se podívali na coverXP. Program, kterým se budeme zabývat dnes, to je už ale jiná káva! Čtěte pozorně, protože ho budete moci získat jako odměnu v některé naší další anketě!

Kapitoly článků

1.  Co si přinesete a základní popis
2.  Jak na to
4.  Hodnocení

Co si domů přinesete?

CD labeler - co si přinesete

V krabici se toho nachází opravdu hodně:

  • CD s programem SureThing CD Labeler Deluxe 3.11
  • anglický manuál
  • sada nálepek (CD up, full faced CD up, jewel case front a CD hub)
  • dva aplikátory na nálepky (klasický a pro tzv. full faced)

Na CD najdete mimo programu i spousty obrázků pro pozadí a klasických clipartů. Manuál je sice anglicky, ale je v něm hodně obrázků, takže pomůže i těm, co tímto jazykem nevládnou. Faktem zůstává, že český návod by (alespoň nějaký) přibalen být měl. Pro první testování máte k dispozici celkem 13 listů se samolepkami. Hodilo by se ještě mít ve výbavě testovací papír, pro správné zaměření tisku, jak bývá u jiných programů zvykem. Nezvyklé jsou dva aplikátory. To proto, že jeden je na klasické nálepky a ten druhý na nálepky, které zasahují až do středu média (tzv. full faced)

Instalace

S instalací nebyl žádný problém, ani ve Windows XP. Dle manuálu je program totiž kompatibilní jen s Windows 95/98/ME a 2000. Můžete si na pevný disk nechat nahrát jen program, nebo i všechna pozadí a cliparty. Protože těch je opravdu požehnaně, je i tato full instalace podstatně delší a zabere logicky i více místa (577MB). Při prvním spuštění si určujete, jak SureThing CD Labeler bude vypadat.

SureThing CD labeler - nastavení GUI

Program dovede stahovat z Internetu informace o vašich albech, což mu také nyní můžete povolit, stejně jako využívání CD-Textu. Pak už zbývá jen registrace a restart počítače.

Popis

Nic neobvyklého. Nahoře menu, pod ním řada(y) ikon, pod nimi ještě příkazová lišta (Command Bar), vlevo rychlý přístup k designovým nástrojům, dole tzv. Variation bar, no a uprostřed již samotná nálepka.

SureThing CD labeler

Defaultně se nespouští SpeedTool lišta s ikonami.

SureThing CD labeler - SpeedTools

Myslím, že obrázky i popis je natolik návodný, že nemá cenu zde popisovat jejich funkce. Trochu neobvyklé jsou jen Command Bar a Variation Bar. Ten první není v podstatě nic jiného, než trochu jinak vypadající ikony, zrychlující přístup k základním funkcím jako je otevření, uložení, vytisknutí atp. Myslím, že celkem zbytečně zabírají místo a ikony by posloužily daleko lépe. Variation Bar je však nástroj šikovný. Když to vezmu zleva doprava, tak na prvním si nastavíte pozadí, pak layout a třetím dorazíte vzhled vybraného layoutu. Vše aniž byste museli něco nastavovat, prostě vybíráte z již přednastavených hodnot, kterých program nabízí opravdu hodně a asi si zde vždy vyberete. A málem bych nezmínil, že ikony a jejich umístění si můžete sami editovat.

Kapitoly článků
1.  Co si přinesete a základní popis
2.  Jak na to
4.  Hodnocení

Diskuse ke článku SureThing CD Labeler Deluxe 3.11

Žádné komentáře.