Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Co ještě stojí za řeč

SureThing logo
Minulý týden jsem vás o pokračování miniseriálu o programech pro tvorbu bookletů a polepek na CD ochudil a tak přijměte dnes jeho druhý díl, který je však o něco delší, čímž si to u vás snad vyžehlím. Připomenu, že poprvé jsme se podívali na coverXP. Program, kterým se budeme zabývat dnes, to je už ale jiná káva! Čtěte pozorně, protože ho budete moci získat jako odměnu v některé naší další anketě!

Kapitoly článků

2.  Jak na to
3.  Co ještě stojí za řeč
4.  Hodnocení
Kalibrace tisku

V úvodu jsem napsal, že postrádám kalibrační papír na seřízení tisku. SureThing CD Labeler na to jde jinak.

SureThing CD labeler - kalibrace tiskárny

Nejprve si musíte vytisknout kalibrační papír (proto ho také nenajdete v krabici). Poté ho přeložíte na polovinu vertikálně i horzontálně. Hodnoty, kde se ohyby na středu protnou zadejte do dialogového okna kalibrace (Offset Page). Na stránce se také objeví obrys papíru, na který chcete tisknout. Ten položte pod vytištěný kalibrační papír a porovnejte, zda sedí. Když ne, bude třeba tisk trochu roztáhnout nebo zúžit, což opět zadáte do tohoto dialogu (expand/shring). Kalibraci opakujete tak dlouho, až vám tisk sedí s papírem, na která hodláte tisknout. Poté už budete mít tiskárnu nastavenu tak, že dalších kalibrací již nebude třeba. Je však třeba si pořizovat jen papíry, které program zná. Když ne, i pak je tu další možnost.

Uživatelské šablony

Když mezi papíry nenajdete ten, který mají u vás v obchodě, vůbec nemusíte být smutní. Vytvoříte si prostě vlastní. SureThing CD Labeler na to má dokonce kouzelníka! S jeho pomocí vás to nebude stát ani moc úsilí. Zvolíte papír (A4), eventuelně jeho rozměr, orientaci. Dokonce nemusíte mít ani strach z toho, že budete muset kreslit nějaké kružnice, či obdélníky. Základní tvary, jako je nálepka na CD, booklet a další vám program sám nabídne i v odpovídající velikosti. Vaším úkolem bude jen vzít pravítko a zadat náležité souřadnice, kde se na šabloně mají nacházet.

SureThing CD labeler - tvorba šablony: obrysy

SureThing CD labeler - tvorba šablony: umístění

Šablonu pojmenujete a uložíte mezi blok jí podobných, aby se vám dobře hledala.

PlayList Plus!

Je dalším vylepšení, které vám ulehčí práci. Sice byste se obešli bez něho, když již umíte stáhnout informace o albu z Internetu, ale někdo to má rád ještě více po lopatě. PlayList Plus! je vlastně propojení SureThing CD Labeleru s Microsoft Media Playerem, ze kterého získá potřebné informace pro tvorbu bookletu. I on vás sám povede.

SureThing CD labeler - PlayList Plus! 1

Když mu spolupráci povolíte, měli byste si nejprve Media Player pustit, aby potřebné informace o albu předem stáhnul. Mě se stalo, že jsem to neudělal a PlayList Plus! po chvíly spadnul. Když je vše v pořádku, po chvíli přemýšlení vám PlayList Plus! ukáže toto:

SureThing CD labeler - PlayList Plus! 2

A aby vám to ještě více zjednodušil, zeptá se vás, cože to vlastně budete chtít tisknout.

SureThing CD labeler - PlayList Plus! 3

Kapitoly článků
2.  Jak na to
3.  Co ještě stojí za řeč
4.  Hodnocení

Diskuse ke článku SureThing CD Labeler Deluxe 3.11

Žádné komentáře.