Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Jak na to

SureThing logo
Minulý týden jsem vás o pokračování miniseriálu o programech pro tvorbu bookletů a polepek na CD ochudil a tak přijměte dnes jeho druhý díl, který je však o něco delší, čímž si to u vás snad vyžehlím. Připomenu, že poprvé jsme se podívali na coverXP. Program, kterým se budeme zabývat dnes, to je už ale jiná káva! Čtěte pozorně, protože ho budete moci získat jako odměnu v některé naší další anketě!

Kapitoly článků

Začínáme!

První co asi vždy uděláte, bude výběr nálepky, kterou hodláte potisknout.

SureThing CD labeler - výběr papíru

Chci jen upozornit, že budete-li tisknout na samolepky inkoustovou tiskárnou, nemusíte se o nic starat, ale kdo chce používat laserovku, musí použít speciálních samolepek! Jinak by vám lepící vrstva mohla vytéct to tiskárny. V převolbách najdete: 2× CD vizitky, 16× obaly (booklety), 30× CD nálepky, 7× pro přímý tisk na CD, 3× pro FDD, 8× pro kazety, video kazety a minidisky, 3× pro DATky, 6× pro JAZ, ZIP a LS-120 a čtyři šablony.

V tuto chvíli bych se asi měl pustit do popisu jednotlivých funkcí. Neudělám to. Domnívám se, že nemá cenu vám tu psát, jak se upravuje text do kružnice, jak se deformuje pozadí pomocí různých filtrů atp. Daleko důležitější jsou podle mého jiné funkce. Pro datová CD import adresářové struktury a názvů programů, případně MP3 ID3 tagů, a pro CD-DA popis skladeb. Omezím se jen na konstatování, že tyto nástroje pro editaci textu a pozadí má SureThing CD Labeler opravdu přebohaté.

Audio CD

Pro tyto účely tu má SureThing CD Labeler nástroj zvaný Playlist Manager.

SureThing CD labeler - playlist manager

Ten se vás hned na začátku optá, zda budete dělat obal (nálepku) pro datové CD nebo CD-DA.

SureThing CD labeler - playlist manager data nebo CDDA?

Nyní tedy zvolíme zdroj na CD-DA

SureThing CD labeler - playlist manager

Protože pravidelně čtete CD-R server budete asi nejčastěji volit možnost obsah CD-DA vytáhnout přímo z CD-Textu, který jste si již dříve na CD nahráli.

SureThing CD labeler - playlist manager z CD

Postupně se vám bude také tvořit databáze z médií, které jste již programem protáhli. Nemáte-li CD-Text můžete ještě použít Internet.

SureThing CD labeler - playlist manager z Internetu

Pak už je zpracování triviální. Nejhorší ovšem bude, není-li CD-Text ani záznam na Internetu. Pak nezbývá než zvolit ruční práci. Doporučuji nejprve při tvorbě nálepky i bookletu využít předpřipravených nastavení a ty pak případně ručně doupravit. Ušetříte si hodně času.

Datové CD

S datovým CD bude více práce, už jen proto, že žádný internetový seznam ani CD-Text k dispozici není. Ale i tak to myslím celkem ujde. Můžete si vybrat, co budete na obalu chtít (jména souborů a složek), přičemž můžete kombinovat soubory se složkami.

SureThing CD labeler - playlist manager data

No, a je to!

SureThing CD labeler - CD datové hotové

Je pravda, že takový výsledek by se asi málokomu líbil. Já ale nemám čas to více česat, s tím si už každý pohraje až bude tvořit vlastní nálepku.

Kapitoly článků

Diskuse ke článku SureThing CD Labeler Deluxe 3.11

Žádné komentáře.