Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Vyhněte se rouškám v MHD: Pořiďte si elektrokolo s dojezdem až 80km

PR článek
Od prvního září budeme muset mít opět zakryté obličeje rouškami ve všech vozech městské hromadné dopravy. Způsobů, jak se dopravit do práce, je ovšem více. Projížďka na elektrokole je rychlá, efektivní, zábavná a ani se u ní nezapotíte.

Blížící se chřipková sezóna vzbuzuje obavy v každém z nás. Na vystavování se riziku chřipkovému onemocnění jsme si už za ta léta zvykli, ale letošní rok bude v tomto ohledu nevyzpytatelný. I pokud se nákazy nebojíte, stále budete svázáni zákony, které nařizují nošení roušek v každém prostředku městské hromadné dopravy a které vás mohou uvrhnout do 14denní karantény.

Pokud se vyvarujete jízdám v autě, například kvůli nepředvídatelným zácpám nebo z finančně úsporných důvodů, pak vyjma chůze máte už jen jedinou možnost, jak se vyhnout městské hromadné dopravě. Právě nyní jsou ideální podmínky pro investici do elektrokola, které vám dopřejí v pandemickém období nutnou dávku svobody.

Při výběru takového elektrokola je důležité dbát především pozor na výkon, dojezdovou vzdálenost, nosnost a samozřejmě na cenu. Skládací elektrokolo SAMEBIKE v tomto ohledu obzvláště potěší. Na jediné nabití s vámi ušlape až 80km, podle toho, kolik práce oddřete sami a kolik ji přenecháte motoru. Ti nejpohodlnější, kteří se neradi potí, se mohou nechat dovézt až do vzdálenosti 35km.

SAMEBIKE disponuje 10AH lithiovou baterií, kterou nabijete za přibližně 4 hodiny v domácích podmínkách. Pravé kouzlo tohoto elektrokola tkví v jeho skladnosti, jelikož jej můžete složit do velice kompaktních rozměrů, díky kterým se vejde i do menších bytů nebo třeba jen do kufru auto, až si příští léto budete chtít vyjet někam do přírody. I přes kompaktní rozměry se SAMEBIKE hodí i pro mohutnější uživatele, neboť je vyroben z hliníkové slitiny s nosností až 150kg.

SAMEBIKE ve své původní ceně je spíše luxusnější záležitostí pro náročnější uživatele, neboť stojí v přepočtu nějakých 27 tisíc Kč. V českých obchodech jej zatím ani nenajdete. Zakoupit jej ale můžete ve 42% slevě na Aliexpressu, tedy za přibližně 15 tisíc Kč, což už je krásná cena, navíc s dopravou zdarma a dodáním do 4-10 dní.