Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Xboxu One možná bude stačit headset z Xbox 360

Xbox One a Chat headset
Kinect ano, headset ne. Tak zněla slova Microsoftu, když minulý upřesnil, co vlastně zákazník najde přibaleno v krabici. Absence sluchátek s mikrofonem ale vlastníkům Xboxu 360 zřejmě vadit nebude.

Minulý týden přinesl server Arstechnica zprávu, podle níž ve standardním balení Xboxu One nenajdeme headset - základní sluchátka s mikrofonem určená primárně pro chatování během her. Microsoft to přímo potvrdil slovy:

Příslušenství k Xbox One nezahrnuje headset. Každý Xbox One je vybavený novým Kinectem s vysoce citlivou sadou mikrofonů navržených pro slovní příkazy a chat pro hry i Skype. Hráčům, kteří preferují headset, jsme připravili rozličné nabídky, které najdou na Xbox Wire.

Na Xbox Wire jsme však nic konkrétního nenašli, nabídka Xboxu One přesměruje uživatele na stránky xbox.com s hláškou „stránka nenalezena“. Lze se však proklikat do nabídky příslušenství, kde krom firemního chat headsetu najdete dvoje sluchátka Turtle Beach a jedny Polk 4 Shot.

Xbox One Headset portfolio
Microsoftí nabídka headsetů k Xbox One (zleva):
1. Microsoft Xbox One Chat Headset
2. Turtle Beach Ear Force XO FOUR
3. Turtle Beach Ear Force XO SEVEN
4. Polk 4 Shot Xbox One

To zřejmě samo o sobě uživatelskou obec neukonejšilo, a tak Microsoft zaimprovizoval a dva dny poté na Twitteru oznámil, že společnost pracuje na adaptéru, který by umožnil použití stávajících (drátových) headsetů i na novém Xboxu. To sice může uklidnit stávající majitelé Xboxu 360, kteří se chystají k upgradu, ale jedna odpověď dala vzniknout hned dvěma dalším otázkám Jak dopadnou stávající majitelé bezdrátových headsetů(?) a jak to bude s cenou a dostupností zmíněného adaptéru(?).

Část těchto nesrovnalostí vyjasnila v dalším vyjádření australská pobočka společnosti, která naznačila, že kompatibilita bezdrátových sluchátek asi zůstane na bodu mrazu, ale zmíněný adaptér by měl umožnit připojení prakticky libovolného ze stávajících modelů. Na bližší detaily si máme počkat do vydání.

Diskuse ke článku Xboxu One možná bude stačit headset z Xbox 360

Středa, 3 Červenec 2013 - 14:22 | HKMaly | To by na tom microsoft nemohl tolik rejzovat.
Středa, 3 Červenec 2013 - 01:54 | restore | Nieco mi asi unika, sluchatka sa uz nepripajaju...

Zobrazit diskusi