Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Na trh míří 140 Ultrabooků včetně levnějších modelů

Intel Ivy Bridge a Ultrabook
CEO Intelu Paul Otellini se nechal slyšet, že krom zhruba dvaceti „wintel“ tabletů s Atomem Clover Tail pro Windows 8, půjde na trh i velké množství nových Ultrabooků. Osloví širší výběr zákazníky?

Letošních modelů postavených na platformě Ivy Bridge má být přes 140, což je zhruba o čtvrtinu více než bylo těch loňských, které vycházely na Sandy Bridge (110). Kromě pestřejšího výběru by měly zákazníky lákat i dostupnější ceny - $699 placky by se do prodeje dostanou již na podzim.

Kolem 40 z novinek nabídne dotykové ovládání, u zhruba 12 bude možné oddělit modul s obrazovkou a používat jej jako tablet. Otázkou ovšem zůstává, zda širší portfolio s nižšími pořizovacími náklady zvýší prodeje, které podle dodavatelů flash pamětí nedosáhly očekávaných objemů.

V případě modelů postavených na platformě Sandy Bridge neměl Intel faktického konkurenta (minimálně ve světě OS Windows) - podzimem počínaje se ale na trhu objeví ultrathiny od AMD na platformě Trinity s cenou začínající na $599. Ta by se výhledově měla dostat až na $549. Na počátek příštího roku pak AMD ohlásila další levné ultrathiny s 28nm APU Kabini, takže to Intel tentokrát bude mít o něco těžší.

Zdroje: 

Diskuse ke článku Na trh míří 140 Ultrabooků včetně levnějších modelů

Čtvrtek, 26 Červenec 2012 - 15:08 | 007 | Snad sa mi uz konecne podari vymenit eee 901 za...
Středa, 25 Červenec 2012 - 02:56 | r23 | Proč ne, asi nikomu nebude vadit tahat sebou méně...

Zobrazit diskusi