Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

14nm Atomy Cherry Trail a Braswell zřejmě také čeká odklad

Nejen Broadwell nestihne nástup na trh podle plánu, komplikace se 14nm procesem se velmi pravděpodobně dotknou i obou řad Atomů, které na něm jsou či budou vyráběné.

Konkrétně jde o SoC rodin Cherry Trail a Braswell. Obojí jsou 14nm čipy postavené na architektuře Airmont. Liší se v segmentu, do nějž míří. Odlehčený Cherry Trail cílí na smartphony a tablety, vybavenější Braswell na levnější notebooky, multimediální krabičky a podobné produkty.

Zrychlení tempa ve vydávání Atomu, které Intel ohlásil minulý rok, se ale s touto generací nepodaří dodržet. Přislíbené vydání Cherry Trail ve druhé polovině letošního roku podle neoficiálních zdrojů nevypadá reálně, Intel v podobných situacích již chystané produkty demonstroval na Computexu, což se v případě 14nm SoC nestalo.

Braswell Soc Q 1 2015

O výkonnějším Braswellu Intel dosud tolik nemluvil, víme jen tolik, že měl být představen začátkem prvního kvartálu příštího roku. Podle oficiálních materiálů, do kterých nahlédla redakce CPU World, to ale aktuálně vypadá spíš na začátek druhého kvartálu.

Odklad v segmentu, kterým Intel konkuruje APU od AMD z řady Beema, nepředstavuje výraznější problém. AMD totiž nemůže po stránce výrobního procesu Intel předběhnout - ve druhém kvartálu příštího roku nebude mít k dispozici nic lepšího než 20nm výrobu - pravděpodobně ale ještě pojede na 28nanometrové.

Diskuse ke článku 14nm Atomy Cherry Trail a Braswell zřejmě také čeká odklad

Pondělí, 21 Červenec 2014 - 13:25 | BTJ | Nebyl tu uz tenhle obrazek pul roku nazpet? Dost...
Pondělí, 21 Červenec 2014 - 13:00 | japkoslav | Ach jo, ten plán "postavit" Dock PC z...

Zobrazit diskusi