Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

AMD chystá třetí vlnu propouštění, ve firmě vládne „blbá nálada“

AMD layoff
Druhá vlna propouštění se nakonec ustálila na hodnotě 15 %, takže by v jejím důsledku mělo ve firmě zbýt jen zhruba o 5 % méně pracovních sil než před Readovým nástupem. A to zřejmě nestačí…

Zmíněná druhá vlna, která zredukuje počet pracovních sil na 85 %, probíhá v aktuálním kvartálu a ačkoli ještě není u konce, uvažuje firma o dalším propouštění, ke kterému dojde na začátku příštího roku. I když by tato vlna měla být co do počtu „odejitých“ lidí výrazně menší než obě předchozí, neprospívá dlouhodobé propouštění k náladě ve společnosti.

Firmu opustila řada zkušených a schopných pracovníků, přičemž řada pracovně mladších, kteří v AMD zůstali, nemají ze situace nejlepší pocit. Prvním zaměstnancům již přistálo v emailu oznámení, že začátkem roku skončí a krom této nejistoty mnozí postrádají zkušené vedení, které by mohli vnímat jako záruku chodu a funkčnosti daných oddělení.

Objevují se proto další hlasy kritizující toto Readovo rozhodnutí. My samozřejmě neznáme interní situaci ve firmě, a tak náš názor může vycházet z chybných předpokladů, nicméně na základě veřejně dostupných informací stávající situaci příliš nerozumíme. AMD donedávna připravovala tři potenciálně velice schopné produkty: CPU Steamroller, APU Kaveri (Steamroller + GCN) a APU Kabini (Jaguar + GCN). V současnosti se zdá, že krom posledního jmenovaného budou ty zbývající přinejmenším zpožděné. Jevilo by se nám jako logické použít maximum pracovních sil k tomu, aby byly tyto klíčové produkty co nejdříve dokončené a v prodeji - a až poté řešit snížení pracovních sil. Masové propouštění před dokončením projektů, které mohou firmě výrazně pomoci, alespoň zvenku vypadá, jako by si pod sebou AMD podřezávala větev.

Tagy: 
Zdroje: 

Diskuse ke článku AMD chystá třetí vlnu propouštění, ve firmě vládne „blbá nálada“

Středa, 21 Listopad 2012 - 10:43 | Dawe | "Až čas ukáže jaký byl ředitel." -...
Středa, 21 Listopad 2012 - 09:04 | Kedar Míša | No, spis presouvaj vyvoj do asie ;)
Středa, 21 Listopad 2012 - 07:57 | chrostik | Generál ukazuje svoji sílu. Znám to z vlasní...
Středa, 21 Listopad 2012 - 07:43 | corwin78 | Ono mi to připadá, jako by se AMD připravovala na...

Zobrazit diskusi