Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Dodatky

diit.cz logo na CD-R serveru 1. dubna 2009
Český časopis Stereo&Video se ve svém květnovém čísle zabývá problematikou vypalování CD. Tento článek je napsán velice dobře a pro skoro úplné začátečníky, ale je v něm několik zásadních nedostatků. Proto jsem se rozhodl, že ho tak říkajíc "napravím". Naštěstí tento článek lze nalézt na Internetu a tak si ho i s tou korekturou můžete přečíst. A vřele to všem doporučuji. PS: Do budoucna zvažujeme, že bychom jednak upozorňovali na české články v časopisech a na webu a jednak pokud by v nějakém byly nějaké závažnější chyby, tak bychom k nim dělali jakousi pozdní korekturu u nás na webu. Napište mi, co si o tom myslíte.

Chybovost fyzického záznamu u CD a její vliv na kvalitu reprodukce

Musím říci, že se plně stotožňuji s výsledky, které pan Jejkal v prvním dodatku uvedl. Navíc všechny fundované články, které jsem kdy na Internetu četl potvrzují jeho výsledky.

Systém CD po dvaceti letech a současná zvuková technika

Zde bych si možná nedovolil plně souhlasit s autorovým tvrzením: "Ve srovnání s počítačovou sestavou bude tedy samostatný přehrávač-rekordér CD-R/RW téměř s jistotou poskytovat vyšší dosažitelnou kvalitu reprodukce, nejspíše nejvyšší dosažitelnou systémem CD-DA." Vždyť existují profesionální AD převodníky pro připojení k počítačům. S jejich použitím si myslím, že by počítačová sestava hravě překonala většinu Audio CD-R mechanik. Navíc pokud máte zdroj zvuku digitální (čili například z CD), není se o čem bavit.

Diskuse ke článku Jak vám to pálí reakce na článek

Žádné komentáře.