Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Google Chrome jedničkou mezi prohlížeči? V neděli to tak mohlo vypadat

Google Chrome na jediný den ve StatCounteru jedničkou mezi prohlížeči
Včera jsme vás informovali, proč má Microsoft raději statistiky NetApplications a upřednostňuje je před StatCounterem. Právě podle StatCounteru byl totiž Google Chrome chvilku jedničkou mezi prohlížeči…

Microsoft má raději statistky NetApplications, protože zohledňují funkci „prerendering“ (při níž se prohlížeč „kouká hodně kolem sebe a tím pádem je víc vidět“ a „geoweighting“ vyvažující rozložení internetového datového toku a počtu měření v jednotlivých zemích. StatCounter toto nedělá a proto jsou jeho výsledky pouze odrazem toho, co se změřilo, takže třeba zrovna Google Chrome coby prohlížeč, který díky prerenderingu navštěvuje další odkazy a připravuje si tak stránky dopředu, je tím pádem v měřičích vidět více, než se ve skutečnosti používá. Během posledního víkendu se tak ve StatCounteru dostal celosvětově na první místo mezi prohlížeči, a to pouze v jeden den (byla jím neděle).

 

Source: StatCounter Global Stats - Browser Market Share

Jak si můžete všimnout, Google Chrome ujídá z koláče Internet Exploreru prakticky každý víkend, což by mohlo být dáno tím, že ve firmách je více rozšířený Internet Explorer, zatímco na domácích počítačích je IE oblíbený méně a naopak více Chrome. Každopádně na tuto situaci by se dobře hodilo přísloví, které ještě lehce upravíme: „jedna chcíplá vlaštovka jaro nedělá“ (ostatně astronomické jaro začalo právě dnes jasně že včera (jdou mi špatně hodinky) i bez ní ;-).

WIFT "WIFT" WIFT

Bývalý dlouholetý redaktor internetového magazínu CDR-Server / Deep in IT, který se věnoval psaní článků o IT a souvisejících věcech téměř od založení CD-R serveru. Od roku 2014 už psaní článků fakticky pověsil na hřebík.

více článků, blogů a informací o autorovi

Diskuse ke článku Google Chrome jedničkou mezi prohlížeči? V neděli to tak mohlo vypadat

Středa, 21 Březen 2012 - 16:23 | Hn D | Jaro začalo i s vlašťovkami viz osel.cz
Středa, 21 Březen 2012 - 16:07 | Ondar | Citace ze včera astro.cz: Dnes v 7:14 SEČ začalo...
Středa, 21 Březen 2012 - 16:06 | Jiří Olšar | Tak první jarní den byl ale včera, kvůli...

Zobrazit diskusi