Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Hračky pro velké kluky: Zpříjemněte si v létě venkovní radovánky

PR článek
Automobily jsou nedílnou součástí života každého muže, od raného věku po poslední mízu. Lásce k rychlosti, smykům a karambolům však staví barikády zákon a pořádek, před kterým bohužel neujedeme. Ukojte svoji vášeň u automobilů na dálkové ovládání.

Přesuňte své rychlé a zběsilé choutky třeba na nejbližší parkoviště, seberte své parťáky včetně synátorů a uspořádejte pouliční závod přes ovladače. Automobilové závody o panáky tvrdého zní možná jako oxymóron, ale u těchto dálkově ovládaných mazlíků se meze nekladou. Je na čase vstát od deskových her a dupnout na pedál.

Vytipovali jsme pro vás pětici modelů, které aktuálně najdete za akční cenu v internetovém obchodě Gearbest.

#1 WPL C Military Off Road Car

Za naprosto bezkonkurenční cenu seženete tento Jeep s pohonem čtyřech kol, který projede jako nůž máslem i skrze obtížný terén, ať už po písku, kamenité stezce nebo přes bahno. Tento hřebec je vhodný především pro začátečníky, díky rozumnému poměru rychlosti a ovladatelnosti.

Ovladač slouží k základnímu ovládání volantu do stran a přidávání plynu či dupání na brzdu. Dosah činí až 35 reálných metrů, pro proporce 1:16 adekvátní vzdálenost. Milovníci autentičnosti jistě ocení možnost světelných prvků, které svítí na cestu pro snazší manipulaci ve tmě.

#2 JJRC Q39 Highlander Desert Truck

Tato bugina potěší milovníky špinavých podmínek na jakémkoliv terénu. Servo s vysokým točivým momentem se postará i o jízdu do strmého kopce, přes hrbolaté cesty i skokanské můstky. Tlumiče nárazů zabezpečují nejen hladký šetrný dopad, ale rovněž i plynulou jízdu a maximální ovladatelnost za každých podmínek.

Dálkově ovládaná bugina vykouzlí rychlost až 35 km/h. Při správném nájezdu na můstek tedy dokáže předvést pořádné akrobatické kousky. Ovladač dosáhne až do vzdálenosti 80 metrů, což při proporcích 1:12 je opět ideální hranice pro snadnou manipulaci.

#3 Feiyue FY06 RC Off-road Desert Truck

Šestikolové monstrum od Feiyue už patří mezi modely pro ty nejodvážnější, kteří touží i po zdolávání skalisek a túrování ve vodě. Servo s vysokým točivým momentem o síle 2kg dokáže překonat i překážky vyšší než samotný automobil, a to až při rychlosti 60 km/h. S proporcemi 1:12 se jedná o pořádného macka, kterého vám bude každý závidět.

O bezpečnou jízdu se opět stará tlumič nárazů, díky kterým si užijete plynulou jízdu i po hrbolaté cestě. Vyšší cenová relace už zkrátka dovolí si dopřát slasti extrémních povrchů. Podmaňte si přírodní živly, túrujte na písčité pláži, ohazujte hlínu, svištěte kalužemi vody a zdolávejte skaliska s pohonem šesti kol.

#4 ZD Racing 9106

Pokud byste toužili po trucku s pohonem čtyř kol, ať už z praktických či estetických důvodů, nabízí se model ZD Racing 9106. Počet pneumatik však nerozhoduje o vítězi ve výkonu, neboť tahle bestie v nich hostí servo s vysokým točivým momentem o síle 6 kg. Zvládne tak strmější kopce při zachování daleko lepší rychlosti.

Přední nárazník chrání automobil před přetočením, a tak máte jistotu perfektní krasojízdy, kterou nic nepřekvapí. Překvapit však může svými proporcemi, které dosahují neuvěřitelného poměru 1:10. Tímto modelem se zajisté budete chlubit před všemi svými známými.

#5 Team Magic E5 HX Racing Monster Truck

Megalonská třešnička na dortu už je určena pro ty největší fajnšmekry. S tímto monstrem se můžete vydat prakticky kamkoliv, ať už k moři, na pláž, do hor, do lesa, na silnici nebo na skatepark, kde hrknete slzy do tváře každému hiphoperovi s prknem, až uvidí salta vašeho dálkově ovládané trucku.

Servo s vysokým točivým momentem dosahuje síly 15 kg, díky čemuž svedete pohodlně každou zákeřnou zatáčku i kopec. Vysokou ovladatelnost až na 150 metrů si tento model udržuje i při extrémní rychlosti až 70km/h, které při proporcích 1:10 působí opravdu ďábelsky. Video hovoří za vše.